Autograph artikelsite

Zo werkt een online psychische hulp chat

Wist je dat iedereen zich wel eens slecht voelt? Het is heel normaal om dipjes te hebben en zelfs een flinke dip of depressie komt veel voor. Dat is niks om je voor te schamen, en al helemaal niet iets wat je alleen hoeft te doen. Zoek bijvoorbeeld een online psychische hulp chat en praat eens lekker van je af.

Anonimiteit en snelheid

online psychische hulp chat

Het prettige van een chatprogramma is natuurlijk de anonimiteit. Je hoeft niet via je huisarts te gaan, hoeft geen lang intakegesprek te doorlopen en je hoeft geen ongemakkelijke kennismaking te doen met één of zelfs meerdere psychologen. De anonimiteit van online hulp krijgen is iets dat veel mensen aanspreekt. Je hoeft niet eens je eigen naam te gebruiken als je daar geen prettig gevoel van krijgt. En als het niets voor jou is, kun je zo weer stoppen zonder eindeloze telefoontjes en een schuldgevoel. Bij een online chat is dat geen probleem. 

Hoe begin je?

Er zijn een aantal psychologen en coaches die online te bereiken zijn. Het is altijd belangrijk dat je iemand zoekt waar je een klik mee hebt. Merk je in het gesprek dat dat niet zo is, zeg dat dan ook gewoon. Daar is niets mis mee!

Je zou ook graag

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.