Autograph artikelsite

Zo verminder jij arbeidsrisico’s voor je personeel

De kans verkleinen op ongelukken is ontzettend belangrijk. Vroeger vonden er veel meer ongelukken plaats dan nu. Inmiddels is onze technologie zo erg ontwikkeld, dat we voor de gevaarlijke werkzaamheden al gauw een oplossing hebben. Het automatiseren van gevaarlijke werkzaamheden verlaagt niet alleen de kans op ongelukken, het werkt sneller en efficiënter. Dit is voor een werkgever natuurlijk ook heel belangrijk.

Waar heeft je personeel behoefte aan?

Arbeidsrisico’s verminderen doe je onder andere door in gesprek te gaan met je personeel. Waar kampen werknemers het meest tegenaan, waar komen de meeste ongevallen voor en hoe kun je dit tegengaan? Door zo veel mogelijk feedback op te vragen weet je precies wat de huidige staat is in de werkomgeving van je bedrijf. Hiermee kun je opzoek gaan naar nieuwe oplossingen die veel beter werken. Ook in dit proces is het belangrijk dat je je personeel meeneemt. Het personeel zijn immers te testers van het apparatuur en de andere oplossingen.

Schaf efficiënt apparatuur aan

Met efficiënt apparatuur kunnen werknemers sneller, makkelijker en veiliger werken. Door nieuw apparatuur uit te testen, kun je er al gauw achter komen hoe werknemers dit ervaren. Het hoeft hier geen duur apparatuur te zijn of grote machines. Klein apparatuur zoals warmtewisselaars bieden al een hoop steun en veiligheid met zich mee.

Ga altijd veilig aan het werk

Voordat je de werkvloer opgaat, is het goed om een veiligheidschecklist na te gaan. Ben je veilig gekleed, weet je waar de nooduitgangen zijn en weet je zeker dat je in je eentje kunt gaan? Door een checklist af te gaan weet je zeker dat je niks mist. Als we denken aan veilig aan het werk gaan bedoelen we veilige kleding en jezelf zo veilig mogelijk vervoeren op de werkvloer. Daarnaast geldt ook dat je de kennis hebt over het besturen van bepaalde apparatuur.

Je zou ook graag

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.