Autograph

Autograph artikelsite

Waarom is IT contractmanagement zo belangrijk?

2 min gelezen

IT diensten kunnen ingewikkelde zaken zijn. Het werkt niet altijd naar behoren en het oplossen van die problemen zijn lastiger dan het soms lijkt. Nou hoeft de werking van je IT producten niet altijd kapot te gaan, zoals je internetverbinding die het niet meer doet of je printer die geen verbinding maakt. Wat nou als je IT contract niet in orde is? Contractmanagement in IT is een belangrijke zaak. Zoals de naam zegt, worden al uw contracten gemanaged. Er zijn veel aspecten die komen kijken. Denk aan het juridische aspect en de contract inrichting zelf, ook de leveranciers van uw IT diensten zijn belangrijk. 

Wat is contractmanagement en wat heb ik er aan? 

Contractmanagement is van belang bij IT diensten. Het is het managen van al uw contracten. Het doel is om contracten op een gunstige manier af te sluiten om er vervolgens voor te zorgen dat alle in het contract genoemde voorwaarden worden nagekomen. Het is de bedoeling dat de meest optimale manier van samenwerken ontstaat met leveranciers zodat de kwaliteit van hun diensten kan worden nagekomen. In het contract worden dan ook heldere afspraken gemaakt. Denk aan welke partij bepaalde verantwoordelijkheden draagt, de voorwaarden van het contract en hoe lang het contract geldig is. Bij interesse is het verstandig om contact op te nemen met Thornstein groep DS. 

De voordelen van contractmanagement

Er zijn meerdere aspecten waarbij contractmanagement  van belang is. Zoals inkoop, financiële afdelingen en sales. Het doel is om de hoge kosten kleiner te maken, maar vooral om eventuele risico’s te verkleinen. Contractmanagement zorgt ervoor dat er door middel van de juiste afspraken met de leverancier geen problemen ontstaan in de toekomst. Hoge kosten worden zo voorkomen.