Autograph

Autograph artikelsite

Laat BMK Incasso Eindhoven achter je geld aangaan

2 min gelezen

Als je contact opneemt met BMK Incasso Eindhoven kunnen zij ervoor zorgen dat je klanten achterstallige rekeningen alsnog snel betalen. Zelf heb je er als ondernemer vaak geen tijd voor om dit te doen en is het geen leuke klus. 

Vervelende klussen uitbesteden

Als je als bedrijf diensten verzorgd of goederen geleverd hebt aan klanten is het niet meer dan normaal dat daarvoor betaald wordt. In de praktijk blijven rekeningen echter nog wel eens liggen. Omdat je de relatie met de klant niet wilt verpesten en graag wilt dat deze klant blijft kun je deze klus daarom beter uitbesteden aan een incassobureau. 

Openstaande rekeningen worden vaak alsnog snel betaald

Als je contact opneemt met het incassobureau zorgen zij ervoor dat de debiteur in kwestie zo snel mogelijk op de hoogte gesteld wordt van het feit dat er nog een rekening openstaat. Vaak is er niet eens kwade opzet in het spel maar is de rekening ergens onderop een stapel beland en gewoon vergeten. Als de debiteur een incasso ontvangt wordt hij of zij er weer aan herinnerd dat de rekening nog betaald dient te worden en doen zij dit veelal snel. 

Extra kosten

Een incasso betalen betekent wel dat er extra kosten bij komen. Dit zijn de incassokosten en de wettelijke rente. Deze kosten komen voor rekening van de debiteur.

Altijd maatwerk

Omdat iedere situatie anders is zorgt het incassobureau altijd voor maatwerk. Er wordt altijd eerst een minnelijke incasso gestuurd uit naam van jouw bedrijf zodat de debiteur weet van wie deze afkomstig is. Indien er niet betaald wordt kunnen er verdere stappen ondernomen worden. Dit wordt vaak zoveel mogelijk vermeden maar het kan zo zijn dat de debiteur niet beschikt over de middelen om de rekening te betalen. In dat geval wordt daar een passende oplossing voor gezocht.