Autograph artikelsite

Dit zijn jouw opties voor schuldhulpverlening bedrijven Alkmaar

Je werkt als zelfstandig ondernemer in de omgeving van Alkmaar en je kunt je schulden niet meer betalen: wat nu? Je gaat op zoek naar schuldhulpverlening voor bedrijven in Alkmaar. Zij bieden je verschillende mogelijkheden om je zaken op orde te krijgen. Hieronder zijn de meest gangbare opties voor je op een rij gezet.

Schuldhulpverlening bedrijven Alkmaar
Een van de opties is het aanvragen van surseance (uitstel van betaling). Hierbij vraag je de rechtbank en de schuldeisers, met behulp van een advocaat, om je extra tijd te geven voor het afbetalen van je schulden. Deze optie is meestal minder geschikt voor erg hoge of langdurig lopende schulden. 

Betalingsvoorstel doen
Om je goede wil te tonen aan je schuldeisers kun je hen een betalingsvoorstel voorleggen. Je sluit bijvoorbeeld een sociale lening af om je schuld te kunnen betalen of vraagt om de mogelijkheid tot betaling in termijnen.  Een andere mogelijke keuze is een verzoek tot volledige kwijtschelding van je schuld. Als de schuldeisers je voorstel accepteren hebben jullie een zogenaamd minnelijke akkoord bereikt, bij afwijzing kun je een beroep doen op de wettelijke schuldsanering.

Schuldsanering
Indien je schuldeisers niet zijn ingegaan op jouw financieringsvoorstellen heb je de mogelijkheid om wettelijke schuldsanering aan te vragen bij de rechtbank. Er wordt dan een saneringsplan opgesteld waar jij en je schuldeisers beiden aan moet meewerken. Een minnelijk schuldsaneringstraject heeft echter de voorkeur en de wettelijke schuldsanering moet dan ook als een laatste redmiddel worden beschouwd.

Je zou ook graag

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.