Autograph artikelsite

Cursus machinerichtlijnen zodat je zelf een goede handleiding kunt schrijven

Sinds een aantal jaar staat veiligheid voor veel partijen hoog in het vaandel. Dit komt voornamelijk door de verschillende ongelukken die hebben plaatsgevonden door een gebrek aan veiligheid. Hierdoor zijn de eisen en richtlijnen voor veel verschillende dingen aangescherpt, zo ook voor handleidingen. Om het voor technische schrijvers gemakkelijk te maken om een goede handleiding op te kunnen stellen, is het mogelijk om een cursus machinerichtlijnen te volgen.

handleiding

Wat leer ik tijdens de cursus machinerichtlijnen?

Doordat er tegenwoordig veel meer op veiligheid wordt gelet, zijn er ook steeds meer mensen met veiligheid bezig. Dit vertaald zich dan ook in allerlei verschillende dingen, bijvoorbeeld het schrijven van een handleiding. Tijdens de cursus machinerichtlijnen leer je hoe als een technische schrijver zelf een handleiding kunt maken. De cursus bevat een aantal specifieke stappen. Een van de belangrijkste stappen is het opstellen van een stappenplan. Het stappenplan is essentieel om een goede handleiding te kunnen schrijven.  

Waar moet een handleiding aan voldoen?

Een handleiding moet aan een aantal specifieke richtlijnen voldoen. Deze richtlijnen komen voort uit een aantal gebeurtenissen uit het verleden. Daarnaast moet een handleiding natuurlijk ook aan een aantal wettelijke eisen voldoen.

Je zou ook graag

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.