Autograph

Autograph artikelsite

Is metallic stuc iets voor jou?

2 min read

Als deze vraag je prikkelt, betekent het dat je waarschijnlijk in de aanloop of in het proces van verhuizen, verbouwen, renoveren of uitbreiden zit. Of wellicht wil je gewoon weer eens het een en ander veranderen aan je huis, het is immers om de zoveel tijd voor een nieuwe look natuurlijk. Je huis verandert, net als jij overigens, met de tijd mee natuurlijk. Om de zoveel tijd ben je toe aan een nieuwe uitstraling. Wil je geen gigantische dingen veranderen in huis, maar toch een hele andere uitstraling? Dan is een eeuwenoud trucje om je muren te veranderen. Niet de fysieke staat natuurlijk, maar de afwerking ervan.

Wat zijn je opties?

Er zijn vele opties voor het afwerken van je muren en eventueel plafond. De meeste zul je ongetwijfeld wel kennen. De meest populaire zijn natuurlijk simpele verf of behang. Sommige mensen combineren dit ook weleens door bijvoorbeeld de onderste helft te behangen en de bovenste helft te verven. Andere mensen kiezen er ook weleens voor om een muurtekening of kalligrafie aan te brengen ter decoratie. Een wat nieuwer fenomeen hierin is metallic stuc. Dit is een erg karaktervolle manier van afwerken die vele opties heeft. Door de veelzijdigheid ervan, kun je er alle kanten mee op.

Wat is metallic stuc?

Wat stuccen is, weet je waarschijnlijk wel. Metallic ken je vast ook wel. Het is de glimmende kleurcategorie (de tegenpool ervan is mat). Door het gebruik van metallic stuc wordt er een soort natuurlijk kleurverschil aangebracht, waardoor het een bepaald karakter krijgt. Zo kan het enerzijds lijken op een metalen constructie, maar kan een andere kleur en patroon zorgen voor een houtlook. Dit zijn natuurlijk twee hele verschillende dingen, haast tegenpolen. Alles wat er tussen zit, maar ook nog vele opties daaromheen zijn mogelijk. Dit maakt dat metallic stuc erg populair is geworden de laatste maanden.