Autograph artikelsite

Welke soorten kozijnen zijn er allemaal?

Het is een mooi moment; het proces richting het kopen van een koophuis. Het definitieve moment dat je daadwerkelijk je handtekening op de verkoopakte zet, is een herinnering voor het leven. Daarna kan het echt beginnen; verhuizen, klussen, inrichten et cetera. Vooral het tweede punt is al een onderneming an sich. Want wat moet er allemaal gebeuren? Een nieuwe keuken, een muur slopen of misschien wel nieuwe kozijnen? Het plaatsen van nieuwe kozijnen is een flinke investering. Wij begrijpen dan ook dat je wilt weten welk type kozijnen het beste past bij jouw situatie. Hierom hebben wij alle soorten kozijnen op een rijtje gezet, met daarin de plus- en minpunten. Lees gauw verder en ontdek welke kozijnen het meest geschikt zijn voor jou.  

Houten kozijnen 

Houten kozijnen onderscheiden zich onder twee types; zacht- en hardhout. Hardhout is daarentegen duurzamer dan zachthout. De levensduur bij hardhout kan dan ook 30 tot 50 jaar meegaan. Het onderhoud is daarentegen een stuk intensiever dan de andere kozijnen in deze lijst. Om de 3-5 jaar vereisen houten kozijnen een onderhoudsbeurt. Denk aan: opnieuw lakken, verven en eventueel renoveren.  

Aluminium kozijnen 

Aluminium kozijnen of aluminium deuren komen uitstekend tot zijn recht bij strakke en nette nieuwbouwwoningen. Het voordeel is dan ook dat de kozijnen strak ogen en vrijwel nauwelijks onderhoud nodig hebben. Aluminium kozijnen nemen dan ook geen vocht op. Mensen die kiezen voor zwarte kozijnen kiezen dan ook voor het materiaal aluminium, gezien het feit dat de kleur al in de fabriek bepaald wordt.  

Kunststof kozijnen 

Kunststof kozijnen staan bekend om zijn lange levensduur. De aanschafprijs is laag en het onderhoud is nauwelijks tot niet. Eens in het half jaar kan je de kozijnen afnemen met een gele doek met reinigingsmiddel speciaal voor kozijnen. Kunststof kozijnen gaan tot wel 50 jaar mee. Je ziet ze in steeds meer varianten en kunststof kozijnen worden in veel zogeheten; ‘hout-looks en staal-looks’ na geproduceerd. Je hebt dus en profijt van een onderhoudsarm product en het uiterlijk van bijvoorbeeld houten kozijnen.  

Stalen kozijnen 

Vroeger een populair product in luxe villa’s of grachtenpanden. Dit vanwege het luxe uiterlijk en de mate van duurzaamheid. De productie van stalen kozijnen is echter een stuk lager dan kunststof of houten kozijnen. Men kiest met name voor stalen kozijnen door de unieke uitstraling en de sterkte van de kozijnen.  

Je zou ook graag

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.