Autograph

Autograph artikelsite

Wat moet je weten over het berber vloerkleed?

3 min gelezen

Zou je graag een echt origineel vloerkleed willen gaan gebruiken in je woning? Dan zal de keuze voor een zogenaamd berber vloerkleed al snel zijn gemaakt. Voor een dergelijk exemplaar geldt dat ze in Marokko wordt gemaakt van een hoogwaardige schapenwol. Een berber beschikt over een hoge, doorgeknipte pool welke verantwoordelijk is voor de warme, wollige look waarvan sprake is. Bij het kopen van één van de verschillende berber vloerkleden die op de markt zijn terug te vinden wordt er vaak vooral gekozen voor een ivoorwit exemplaar voorzien van geometrische patronen. Dit gezegd hebbende zijn er op de markt ook exemplaren in prachtige kleuren terug te vinden.

Hoe kan je zo’n berber vloerkleed nu precies herkennen?

In het bijzonder wanneer je er nog niet voor hebt gekozen om je uitgebreid te gaan verdiepen in het aanbod met vloerkleden op de markt bestaat het risico dat je niet goed zal weten over welke typische kenmerken of eigenschappen een berber vloerkleed nu precies beschikt. Wat dit betreft kan je rekening houden met het volgende:

  • Het materiaal bestaat altijd voor de volle 100 procent uit wol; 
  • Er is sprake van een zachte, fluffy structuur; 
  • Doorgaans beschikt zo’n vloerkleed over een lichte basis met een ivoorkleur en een print;
  • Berber vloerkleden hebben geometrisch imperfecte patronen zoals ruiten evenals vierkanten; 
  • Aan de uiteinden zijn van vaak kwastjes terug te vinden;
  • De meeste berbers beschikken over hoogpolige eigenschappen, maar er zijn ook laagmogelijke mogelijkheden; 
  • Net zoals geldt voor andere wollen kleden zijn ook berbers slijtvast evenals zeer duurzaam;

Spreken de hierboven aangehaalde voordelen jou ook wel aan? Dan zal je kunnen vaststellen dat de keuze voor het kopen van één van de berber vloerkleden al snel kan zijn gemaakt. 

Let op de verschillende soorten exemplaren die er zijn

Ben je van plan om een berber vloerkleed aan te kopen? Dan zal je in de praktijk tot de vaststelling komen dat er daarvoor een keuze kan worden gemaakt tussen meerdere verschillende opties. De opties waar je tussen kan kiezen zijn de onderstaande:

  • Een Beni Quarain; 
  • Een Beni Mguild;
  • Een Azilal;

Voor deze laatste geldt dat ze er bekend om staat handgemaakt te worden door berbervrouwen die deel uitmaken van de zogenaamde Azilal-tribe. Voor deze vloerkleden geldt dat ze zich in het bijzonder kenmerken door een geweldige creativiteit. Door het kopen van een dergelijk vloerkleed haal je dan ook met absolute zekerheid een waar kunstwerk in huis. Omwille van de compactere eigenschappen die eraan verbonden zijn doet ze in de praktijk ook vaak dienst als wall-art. Ben je op zoek naar een dergelijk exemplaar? Dan zal je kunnen vaststellen dat de keuze voor het kopen van dit type berber vloerkleed in de praktijk al vrij snel kan zijn gemaakt. 

Een berber vloerkleed is zeker het overwegen waard!

Ben je van plan om een zeer mooi vloerkleed aan te kopen en wil je er zeker van zijn dat deze tegelijkertijd ook weet te zorgen voor extra comfort evenals voor een extra sfeer in je woning? Dan is een berber vloerkleed of een ander wollen vloerkleed zeker een goede optie om te overwegen. Een dergelijk kleed in huis halen zorgt er immers voor dat je in één klap kan rekenen op heel wat interessante voordelen. Dit terwijl je er ook nog eens langdurig genot van zal ondervinden!