Autograph

Autograph artikelsite

Verschillende soorten hout

2 min read
online houthandel

Er zijn verschillende soorten hout verkrijgbaar in bouwmarkten en in een online houthandel. De keuze die je maakt, is afhankelijk van wat je er mee wilt gaan doen en van jouw budget en smaak. In dit artikel zullen we je meer vertellen over de verschillende houtsoorten. Lees snel verder om te ontdekken welke houtsoort bij jouw wensen past.

Hardhout

Hardhout is over het algemeen duurzaam hout, omdat het geproduceerd wordt van loofbomen die minder snel groeien dan andere boomsoorten. Dit hout wordt veel gebruikt als constructie van bouwwerken omdat het stevig is. Er zijn verschillende soorten hardhout verkrijgbaar in een online houthandel. Zie hieronder een opsomming van de populaire soorten.

– Bankirai

– Eikenhout

– Mahonie

– Meranti hardhout

online houthandel

Naaldhout

Dit is een minder duurzame houtsoort dan hardhout. Het hout komt van naaldbomen. Wat dit hout wel als voordeel heeft, is dat het makkelijker te bewerken is. Het wordt vooral binnen gebruikt en bij diverse afwerkingen. Wanneer je deze houtsoort impregneert, dan zal de levensduur langer worden, waardoor het dus wordt verduurzaamd. Je kunt het dan ook gemakkelijk buiten toepassen. Zie hieronder enkele populaire voorbeelden van naaldhout.

– Vurenhout

– Grenenhout

– Douglas

– Rabat

– Lariks

Verschillende tips om hout te kiezen

Welk hout heb je nodig en waar moet je op letten bij de aanschaf? Ga je bijvoorbeeld kozijnen zetten of gebruik je het voor de overkapping? Zie hieronder enkele tips waar je op kunt letten bij de aanschaf.

– Let op FSC of PEFC-keurmerken. Ga voor duurzaamheid.

– Je kunt tweedehands of gerecycled hout kiezen.

– Voor kozijnen, buitenmeubels en schuttingen kun je het beste voor hardhout kiezen dat geschikt is voor de weersomstandigheden.

– Kies hardhout voor buiten en naaldhout voor binnen.

– Koop altijd meer hout dan je nodig hebt bij een online houthandel.