Autograph artikelsite

Tips om een geweldige babysitter te worden

Een ideale manier om wat geld bij te verdienen, is door te babysitten. Bijvoorbeeld op je neefje nichtje, of kids uit je straat. Soms word je hiervoor gevraagd door de ouders en soms moet je zelf op zoek gaan naar een oppaskind. Als je eenmaal gaat babysitten is het belangrijk dat je kinderen leuk vindt en ook goed met ze om kan gaan. Maar hoe werkt babysitten nu eigenlijk? En hoe zorg je ervoor dat de kinderen jou ook leuk gaan vinden? Wij leggen het je uit!  

Ervaring opdoen 

Bij babysitten geldt over het algemeen: hoe meer ervaring je hebt, hoe meer je wordt gevraagd door ouders om op te passen op hun kind. Ouders vragen vaak in hun omgeving naar babysitters waar mensen fijne ervaringen mee hebben. Doe hier dus je voordeel mee! Probeer zo veel mogelijk oppasklusjes aan te nemen en ga ook zelf actief op zoek. Vraag rond in je omgeving of mensen op zoek zijn naar een babysitter en laat ook weten dat je op zoek bent naar een oppasbaantje. Hiernaast kun je je inschrijven op een website zoals https://www.oppasland.nl, waar ouders zelf online een babysitter kunnen regelen. Als je al eens eerder hebt opgepast, kun je aan de ouders vragen of je hen mag opgeven als referentie. Mocht je een nieuw gezin vinden, kunnen zij altijd iemand bellen die al ervaring heeft met jou als babysitter. Dit geeft mensen toch al snel een vertrouwd gevoel.  

Geef nét een beetje extra 

Je wordt een geweldige oppas als je nét even een stapje extra geeft. Hiermee bedoelen we dat je met kinderen leuke spelletjes gaat doen en een band met ze creëert, maar ook dat je na bedtijd in het huis klusjes oppakt. Als de kinderen op bed liggen kun je op de bank gaan zitten met je telefoon. Maar je kan ook het speelgoed opruimen en de keuken netjes maken, door een doekje over tafel te halen of de vaatwasser uit te ruimen. Succes gegarandeerd bij de ouders!  

Je zou ook graag

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.