Autograph artikelsite

Social media voor bedrijven

De inzet van social media kan bij de meeste bedrijven bijna niet meer ontbreken. Veel bedrijven hebben een social marketeer die bijvoorbeeld alle berichten opstelt en de wereld in zend. Er bestaan verschillende social media kanalen die bedrijven kunnen inzetten anno 2020. Denk hierbij aan Pinterest, Instagram, Facebook, Twitter en zelfs het opkomende Tik Tok. In deze blog bespreken we deze week twee van deze social media platforms namelijk Pinterest en Instagram.

Instagram

Instagram is een platform waarbij de gebruiker een foto kan uploaden met hierbij een stukje tekst. Je kunt foto’s blijvend toevoegen aan je profiel of foto’s 24 uur zichtbaar maken in je verhaal. Veel bedrijven hebben een Instagram profiel waarin zij hun producten laten zien maar ook de klant kennis laten maken met de mensen achter het bedrijf. Enkele innovatie bedrijven gebruiken de zogenaamde influancers, gebruikers met veel volgers, om producten aan te laten prijzen. Ze benaderen de influancer met de vraag hun product en bedrijfsnaam te posten in hun verhaal. Op deze manier zien alle vele volgers van deze invloedrijke persoon het bedrijf en het product. De influancer ontvangt hier een vergoeding voor in de vorm van geld of het product dat men wilt laten aanprijzen. Een goed voorbeeld zijn mode bedrijven die jonge meisjes met veel volgers belonen met hun kleding wanneer zij deze kledingstukken op Instagram posten.

Pinterest

Pinterest is een platform waarbij gebruikers foto’s kunnen bekijken en opslaan. Pinterest wordt vooral gebruikt om zogenaamde mood bords te maken. Verzamelingen van foto’s die men inspriratie geeft om bijvoorbeeld een ruimte in te richten. Voor bedrijven in de mode en huisinrichting branche is Pinterest ook een kanaal dat niet meer kan ontbreken. Wanneer een bedrijf bijvoorbeeld Design verlichting verkoopt en het verschil wil maken met een normale lichten- of lampenwinkel is Pinterest een bijzonder goed platform.

Je zou ook graag

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.