Autograph artikelsite

Ongewenste insecten buiten de deur houden

Niets zo vervelend als insecten in huis met mooi weer. Om te voorkomen dat ze binnenkomen kun je raamhorren plaatsen. Deze houden ongewenste diertjes buiten zodat jij niet bang hoeft te zijn om gestoken te worden of er andere ongemakken van ondervindt. 

Diverse soorten raamhorren

Voor ramen zijn er diverse soorten horren te koop. Je kunt op ieder raam een hor plaatsen, ongeacht of het een kiep- of kantelraam is en of het nu naar binnen of buiten opendraait. Er is altijd een passend raamhor te vinden en als je niet met standaardmaten uit de voeten kunt, kun je een hor op maat laten maken zodat het perfect aansluit op het raam en er geen insecten meer door of langs kunnen.

Rolhorren

Raamhorren kunnen zowel op als tussen een kozijn bevestigd worden. Mede afhankelijk van het soort raam wordt voor een van beide bevestigingsmethoden gekozen. Verder heb je de keuze uit de volgende soorten raamhorren: rolhorren, inklemhorren of voorzethorren. Een rolhor is in diverse uitvoeringen te koop. Een van de grootste verschillen tussen de modellen zit in het feit dat het gaas al dan niet mee oprolt als je de rolhor omhoog doet. 

Inklemhorren

Een inklemhor past op nagenoeg ieder raam maar het is zeker aan te raden deze op maat te laten maken zodat de hor volledig aansluit en er nergens kleine openingen kunnen ontstaan met de kans dat er nog insecten door kunnen komen. Een inklemhor wordt vastgeklemd tussen het raam en het kozijn zodat deze goed op zijn plaats blijft zitten. 

Je zou ook graag

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.