Autograph artikelsite

Minor in het buitenland? Verhuis zonder zorgen

Heb je geen zin meer in het Nederlandse weer? En een simpele vakantie is niet genoeg om er vanaf te komen? Dan is verhuizen naar het buitenland niet een buitengesloten optie. Het is een spannend proces en een erg grote stap naar onzekerheid. Maar geen zorgen. Want er is zeker een verhuisbedrijf die jou hier kan bij helpen.

Het proces van verhuizen naar het buitenland

Het verschilt natuurlijk per land wat er allemaal moet gebeuren. Als je gaat verhuizen naar Australië komt er veel meer bij kijken dan verhuizen naar België. Maar laten we de simpele stappen volgen die altijd gehanteerd worden. Voordat je gaat verhuizen zul je een schifting moeten maken welke spullen in Nederland blijven voor opslag, en welke eigendommen naar het buitenland verhuisd worden. 

Als je dit gedaan hebt, kun je gaan inpakken. Tijdens de ontruiming van je woning zul je veel dingen tegen komen waar je niet van weet of je het wel nodig zal hebben. Ga er niet te lang over nadenken, dat kan een hoop emotionele moeite schelen. Alleen iets wat noodzakelijk of belangrijk is meenemen. Natuurlijk iets wat veel emotionele waarde heeft kan meegenomen worden. Maar de kleine losse dingetjes zijn niet nodig. 

Alle ingepakte spullen en verhuisdozen worden in een zeecontainer geplaatst. Zodanig dat alles goed vast staat en er ook weer makkelijk uitgehaald kan worden. In de zeecontainer is een capaciteit van bijna 70 kubieke meter, meer als genoeg plek dus. Deze zeecontainers worden per vrachtschip vervoerd naar het juiste land en daarna met een vrachtwagen op bestemming afgeleverd. 

Mocht je nou verhuizen waar het vrachtschip niet bij nodig is, België, dan wordt alles gedaan met verhuiswagens. Aangezien deze niet net zo groot zijn als zeecontainers, kan het zo zijn dat er meerdere ingeschakeld moeten worden. In een verhuiswagen zit namelijk een capaciteit van 20 tot 50 kubieke meter. 

Services

Een aantal bedrijven bieden verschillende services aan. Maar hulp bij het hele proces is het mooist. Daarom is hier een lijst met wat een volledige service voor jou doet.

Het begint allemaal bij het inpakken en uitpakken. Dan worden alle eigendommen klaargemaakt voor het transport en worden de douaneformaliteiten ook geregeld. Spullen die niet meegaan worden tijdelijk of langdurig opgeslagen zodat je er altijd bij kan.
Huisdieren worden ook natuurlijk meegenomen, dit doen ze zorgvuldig. En jouw eigen vervoer ook natuurlijk. En auto, fiets, motor of scooter is niet te missen.
En om jou hierbij te assisteren, is er een persoonlijke verhuismanager aanwezig die ten aller tijde er bij zal zijn.

Tarieven

Mocht jij dus gaan verhuizen naar Australië? Dan zal je van deze dienst gebruik moeten maken. Maar wat kost dat dan? Dit verschilt per bedrijf die deze service aanbied, hoeveel inboedel jij hebt en welke middelen er allemaal gebruikt moeten worden. Gemiddeld is zo’n grote en verre verhuizing in de prijs klasse van acht duizend tot tien duizend euro. Dit kan dus best een hoop kosten. Maar zonder ga je niet ver komen. 

Je zou ook graag

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.