Autograph artikelsite

Kosten van een verhuisbedrijf

Er zijn genoeg redenen om voor een verhuisbedrijf te kiezen. Verhuizen wordt op die manier eenvoudiger. Ideaal als je veel spullen hebt, zelf niet in staat bent om te tillen of op zeer korte termijn moet verhuizen. De kosten van een verhuisbedrijf wegen uiteraard mee bij het maken van een keuze. Welke voordelen zitten er nog meer aan het inhuren van een verhuisbedrijf?

  • Een verhuisbedrijf heeft ruime ervaring met verhuizen en kan grote meubels in elke woning krijgen
  • Een verhuisbedrijf beschikt over de juiste apparatuur om jouw spullen snel in je woning te krijgen. Bijvoorbeeld een lift of takelinstallatie.
  • Verhuizers weten precies hoe ze een verhuiswagen moeten inpakken.
  • Een verhuisbedrijf kan jou en je gezin verhuizen terwijl je zelf niets hoeft te doen, vaak binnen één dag.
  • Door een verhuisbedrijf in te zetten bespaar je kostbare tijd, waarin je bijvoorbeeld gewoon kunt werken of je nieuwe woning kunt schoonmaken.

Kortom, er zijn genoeg redenen waarom de kosten van een verhuisbedrijf het meer dan waard zijn.

Met welke kosten moet je rekening houden?

Elk verhuisbedrijf berekent zijn kosten weer anders, maar in de meeste gevallen berekent een verhuisbedrijf in elk geval de uren aan je door. Soms zal er een toeslag voor het omhoog sjouwen van je spullen bij komen. Als je op de derde verdieping komt te wonen moeten je verhuizers immers heel wat trappen omhoog. Daarnaast kan de inzet van een verhuiswagen worden doorberekend.

Afspraken maken

Voor je in zee gaat met een verhuisbedrijf is het slim eerst te informeren naar de verhuisbedrijf kosten. Zo weet je zeker wat je wel en niet krijgt, en voor welk bedrag. Leg de afspraken die je maakt vast, zodat je hierop terug kunt vallen als je niet zeker weet wat wel en niet bij de prijs is inbegrepen. Met duidelijke afspraken voorkom je dat er naderhand of tijdens de verhuizing discussies ontstaan. Wees op je hoede bij bedrijven die geen vaste afspraken willen maken over de prijs en geleverde diensten. Je wilt immers geen naheffing voor meerwerk terwijl je dat niet verwacht.

Voorbereiding

Ter voorbereiding kun je zelf je spullen inpakken, maar je kunt er ook voor kiezen dit door het verhuisbedrijf te laten doen. Het voordeel hiervan is dat je zelf nauwelijks werk hebt aan het inpakken. Een nadeel van deze methode is dat je zelf niet weet in welke dozen je spullen zitten. Sommige mensen kiezen er dan ook voor hun spullen zelf in te pakken en alleen de zware dozen en meubels door het verhuisbedrijf te laten verplaatsen.

De dag zelf

Verhuizen heeft heel wat voeten in aarde. Op de dag zelf hoef je weinig te doen als je een verhuisbedrijf inhuurt. Je spreekt af hoe laat de verhuizers op locatie zijn, je ziet toe op het inladen en je kunt eventueel meehelpen. Daarnaast zorg je ervoor dat de verhuizers toegang hebben tot je nieuwe woning en zet je uiteraard koffie voor iedereen die meehelpt. Voor je het weet staan al je meubels in je nieuwe huis en kun je gaan beginnen met inrichten.

Je zou ook graag

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.