Autograph

Autograph artikelsite

Alles wat je moet weten over shutters

2 min read

Shutters zijn een soort raamdecoratie wat vroeger veel gebruikt werd in Nederlandse huishoudens en wat tegenwoordig nog veel in de wat warmere landen gezien wordt. Tegenwoordig zien we deze raamdecoratie steeds minder in de Nederlandse huishoudens, terwijl ze wel erg mooi zijn. De reden hiervoor is dat de praktische redenen om shutters te nemen, vooral in nieuwbouwhuizen is vervangen door modernere technologie of modernere opties om dezelfde resultaten te bereiken.

Wat zijn shutters?

Shutters zijn meestal draaibare panelen die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden. In de meeste gevallen kan je de shutters ook inklappen en voor de ramen vandaan halen. De raamdecoratie is vaak gemaakt van hout, maar er zijn ook aluminium shutters voor bijvoorbeeld buiten. Bekijk hier een groot aanbod aan shutters.

In de vroegere tijd hadden erg veel mensen shutters. Ze gebruikte deze om bij warmte de kou binnen te houden en bij kou de warmte binnen te houden. Je kan dus best zeggen dat shutters als een soort barrière voor de ramen werd gebruikt, om ongewenste temperaturen buiten de deur te houden en gewenste temperaturen binnen de deur te houden. Erg praktisch dus! 

Voor- en nadelen van shutters

Er zijn wel een aantal voor- een nadelen aan shutters die benoemd moeten worden, om een goede afweging te kunnen maken of shutters bij jou en jouw huis passen. Voordelen zijn dat er tegenwoordig erg mooie moderne shutters gemaakt worden en de opties steeds verder uitbreiden. De meeste bedrijven maken zelfs shutters op maat, wat zorgt dat deze vorm van raamdecoratie precies naar wenst gemaakt kan worden. Shutters buiten kunnen zelf als beveiliging tegen inbreken worden gebruikt!

Een groot nadeel van shutters is toch wel dat het een enorm groot ding voor je raam kan zijn. Daarnaast moet je ruimte houden tussen je raam en je meubels om de shutters eventueel te kunnen opklappen. Ook zijn de prijzen niet misselijk op het moment dat je ervoor kiest om deze raamdecoratie in een groot aantal vierkante meters te bestellen.