Autograph

Autograph artikelsite

7 tips voor een modern interieur 

2 min read

Het moderne interieur doet het in ieder huis goed. Het maakt niet uit of je in een rijtjeshuis, een boerderij of in een spiksplinternieuw huis woont, het moderne interieur kan overal goed bij. Het ontwerpen van dit interieur is simpel, maar toch vinden mensen het soms moeilijk om het interieur te maken. WIl je weten hoe je een modern interieur kunt maken? Lees dan snel de onderstaande tips!

Tip 1: Moderne kunst

Moderne kunst is een van de elementen die terug moeten komen in het moderne interieur. Abstracte kunst, kubisme en fauvisme zonder een echte lijst zijn de dingen die je wilt hebben aan de muur. Maak geen galarijwand, maar houdt de muur rustig.

Tip 2: Neutrale muren

Kies voor de muren neutrale tinten. Dit zijn bijvoorbeeld grijstinten, maar ook wit past bij het moderne interieur thuis. 

Tip 3: Lijnen

Een modern interieur bestaat uit verschillende strakke lijnen. Deze horizontale en verticale lijnen komen in het gehele interieur terug. Daarnaast komen ook cilindervormen terug in het interieur.

Tip 4: Weg met rommel

Rommel is iets dat je absoluut niet in je moderne interieur wilt hebben. Werkbladen, mantels, muurdecoratie, less is more. Er is geen plek voor snuisterijen in het interieur. 

Tip 5: Open indeling

Een open indeling is echt een must voor een modern interieur. Een open woonkamer, eetkamer en keuken zijn de perfecte indeling voor een modern interieur.

Tip 6: Gestroomlijnd meubilair

De meubels uit het moderne interieur zijn gestroomlijnd en maken ingetogen gebruik van de decoratie. Gebruik meubels met een effen stof en vermijd gewaagde patronen en prints. 

Tip 7: Grote ramen

Het hebben van grote ramen is een key voor een modern interieur. Buiten naar binnen halen zijn woorden die bij het moderne interieur passen. Het daglicht dat naar binnen valt is enorm belangrijk en het laat een grote hoeveelheid frisse lucht naar binnen.

Tip 8: Vloer

Een gietvloer of een andere vloer met een stoere uitstraling is bijpassend bij een modern interieur. Het type vloer maakt niet uit, maar het is een goed idee om een betonlook of een tegel look in huis te plaatsen. Wil je dat, maar wil je wel de voordelen van bijvoorbeeld een pvc vloer? Dan is het een goed idee om de vloer te kopen bij Vloerloods.