Autograph artikelsite

3 redenen om te verhuizen naar Rotterdam

Eindelijk op je zelf wonen na jaren bij je ouders geleefd te hebben. De droom van elke jonge dame en jonge heer. Je eigen stulpje met je eigen regels. Of gewoon met het hele gezin naar een leuke wijk verhuizen. Maar waar gaat dat zijn? Toch een spannendere stap dan je had verwacht. Geen zorgen. Hier vind jij al snel een leuk plekje in Rotterdam waar het heerlijk is om te gaan wonen.

Activiteiten

De eerste reden waarom Rotterdam een leuke stad is om naar toe te verhuizen is dat het vol zit met leuke activiteiten. Dit is natuurlijk harstikke belangrijk. Zodat jij in het weekend of in de vakantie niet gaat vervelen. Het gaat dan om de volgende activiteiten.
We beginnen met Diergaarde Blijdorp, een leuk dagje uit met de kinderen, een groep vrienden of met je partner. Met een groot aantal aan verschillende dieren, een mega aquarium en een leuke buitenspeeltuin.
Nog iets leuks is dat je veel kan shoppen. Je hebt de Koopgoot en Lijnbaan. Hier staan erg veel verschillende leuke winkeltjes, warenhuizen en gezellige tentjes om even een drankje te doen of een hapje te gaan eten. 

Verder is er veel kunst en cultuur te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de vele museums. En bezienswaardigheden zoals de Erasmusbrug en de Euromast.

Leuke woonwijken

Om het ergens naar je zin te hebben moet je wel leuk wonen. In deze 3 wijken zal dit zeker gebeuren. 

De eerste is Oude Noorden. Benoemd tot de leukste wijk van Rotterdam. In het midden van deze wijk ligt het Pijnackerplijn. Dit is het oudste plein in heel Oude Noorden. Nog iets ouds zijn de oude herenhuizen uit 1897. Leuk om te bekijken. Met nog een klassieke muziekkoepel en van origine een volksbuurt, is dit nu een hippe plek in Rotterdam.

De tweede wijk is Katendrecht. Dit ligt dichtbij Kop van Zuid en is ook een van de populairste wijken van Rotterdam. Je kan hier voornamelijk leuke koffiebarretjes vinden, gezellige restaurants en winkeltjes. 

Als derde komen we bij Kralingen. Dit is de chique wijk van Rotterdam. Met villawijken en statige lijnen kan het hier nog aardig romantisch worden. Met het Kralingsebos erbij van 300 hectares kan je hier lekker wandelen. En in deze wijk is het perfect om even te sporten, hardlopen, skaten en of fietsen

Werk en transport

Aangezien Rotterdam een van de grootste steden is in Nederland, is er ook zeker veel werk te vinden. Misschien heb je hier zelfs al een baan. Dan is het helemaal makkelijk als je hier heen gaat verhuizen. Ook is het heel simpel om heel Rotterdam door te reizen of om er te komen. Het Centraal station en Alexandrium zijn verbonden met een mega netwerk van treinen, bussen, metro’s en trams.
Je kan altijd de juiste route vinden naar jouw locatie, zelfs midden in het centrum kan je ergens instappen.
Mocht je nou de keuze maken om hier heen te verhuizen. Neem dan contact op met een verhuizers Rotterdam of zoek op “verhuizen Rotterdam” en ga meteen aan de slag met inpakken.

Je zou ook graag

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.