Autograph

Autograph artikelsite

Welke groenten kun je in de koelkast bewaren?

2 min read

Het is soms noodzakelijk om je groenten een aantal dagen te bewaren. Je kunt immers niet altijd iedere dag naar de supermarkt gaan om verse groenten te halen. Je wilt dat de kwaliteit van de groente hoog blijft. Je zou dan denken dat wanneer je de groente in de koelkast legt het goed is, maar niet alle groenten hoeven en kunnen in een koelkast worden bewaard. Waar het bij de een noodzakelijk is om in de koelkast te verblijven, kan de ander daar absoluut niet in. Wil je weten welke groente je het beste in de koelkast kunt bewaren? Lees dan snel verder!

In de koelkast

De vuistregel voor het bewaren van groente in de koelkast is eigenlijk best simpel. Alle verse groenten moeten doorgaans in de koelkast liggen. Hieronder vallen bladgroente, zoals sla en andijvie. Ook de koolsoorten moeten in de koudetechniek worden bewaard. Zo maak je je bloemkool, broccoli en spruiten blij als je ze in de koelkast legt. Ook prei en bleekselderij moeten in de koelkast worden bewaard. 

Buiten de koelkast

Andere groenten willen juist liever niet in de koelkast worden bewaard. Zo kun je bijvoorbeeld een komkommer beter buiten de koelkast bewaren. Dit gaat misschien tegen je gedachte in, maar een komkommer wordt snel snotterig in de koelkast. Mensen maken daarnaast ook vaak de fout met tomaten. Tomaten zijn echte liefhebbers van warmte en vinden het dus helemaal niets in de koelkast. De tomaat zal in de koelkast snel zijn smaak verliezen. Je kunt daarnaast ook aardappels bewaren buiten de koelkast. Deze houden van een koude en donkere plaats. De kelder is daar dus perfect voor!

More Stories