Autograph artikelsite

VR brillen kopen in 2020

Wanneer je de ontwikkeling van virtual reality headsets een beetje volgt, dan heb je gemerkt dat 2019 een belangrijk jaar was voor VR. Oculus, HTC, Samsung en Valve kwamen met nieuwe producten die indruk hebben gemaakt op de industrie, maar bij het grote publiek niet altijd evenveel aandacht hebben gekregen. Welke VR brillen kun je kopen in 2020, en wat zijn de verschillen? Hier zijn de voornaamste headsets voor 2020.

1. Oculus Quest

De Quest werd tegelijk uitgebracht met de Rift S, ze delen dezelfde nauwkeurige tracking. De Quest werkt standalone, wat een beperkte grafische kwaliteit met zich meebrengt. Maar sinds de laatste update is de Oculus Quest als VR draadloze bril te gebruiken voor PC’s. Daarnaast wordt er hard gewerkte aan vinger tracking zonder extra hardware. De Quest zal volgend jaar zeker niet vervangen worden, maar juist in populariteit stijgen dankzij de nieuwe upgrades.

2. Valve Index

De oorspronkelijke Vive werd gemaakt door HTC en Valve. Het grote gaming bedrijf ging op eigen voet verder en heeft nu de Valve Index geïntroduceerd die vingerherkenning heeft. Het betreft een high end headset die de concurrentie met bijvoorbeeld de HTC Vive Pro aangaat, het is wel apart dat deze nieuwe headset met externe trackers werkt. De meeste moderne VR brillen maken gebruik van inside-out tracking.

3. Samsung Odyssey+

De Windows Mixed Reality VR brillen zijn in theorie interessant, maar in de praktijk vallen ze toch vaak tegen. Een positieve uitzondering is de tweede Odyssey van Samsung, herkenbaar aan de + in de naam. Met name het zeer scherpe beeldscherm maakt dit een VR headset die niet alleen voor games interessant is maar ook als virtueel computerscherm. De prijs is ook concurrerend. Samsung was een pionier met de Gear VR, met de Odyssey+ bouwen ze hun expertise verder uit.

4. Apple T288

Je kunt de bovenstaande VR brillen kopen in 2019, op de Apple T288 moet je nog even wachten. Dit is de codenaam voor een VR / AR headset die volgens analisten volgend jaar zal verschijnen. Er wordt al jaren gespeculeerd wanneer Apple in de virtuele ring zou stappen, misschien wordt 2020 echt het jaar van Apple. Het zou een unieke combinatie moeten worden tussen VR en AR, ze werken samen met Valve in de ontwikkeling. Het zal een standalone product worden zonder externe trackers of kabels. Maar verder is er nog weinig concreet te melden.

De meest in het oog springende headsets zijn van het 6DoF type, dat betekent met ruimtelijke tracking, Je kunt ook in 2020 nog steeds 3DoF VR brillen kopen zoals de Oculus Go, die als instapper nog steeds waarde heeft. Toch zal de sector zich vooral gaan richten op een complete “roomscale” ervaring, met of zonder kabels

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.