Autograph

Autograph artikelsite

Het BHV team coördineren, hier moet je op letten

2 min gelezen

In iedere onderneming heb je een BHV team zitten die in het geval van een ongeval of calamiteit in kan springen om de noodsituatie te verhelpen en de aanwezigen in het pand in veiligheid te kunnen brengen. Nu heeft ieder team een leidinggevende nodig om het team aan te kunnen sturen, en het team BHV is daar geen uitzondering van. Ben jij nu onderdeel van het team BHV en wil je de leidinggevende rol op je nemen? Word dan een BHV coördinator door de Hoofd BHV Operationeel opleiding te volgen bij G4S. Via deze opleiding leer je hoe je een BHV team moet aansturen en wat nu nog meer de specifieke taken zijn op het gebied van het hoofd BHV.

Waar moet je voor coördineren?

Als Hoofd BHV Operationeel ben je de leidinggevende op de vloer wanneer er een noodgeval is. Je stuurt de andere BHV’ers aan om te doen waar ze nodig zijn en coördineert hoe dit gedaan moet worden. Als BHV coördinator ben je onder andere bezig met het coördineren van de alarmering naar hulpdiensten toe en het evacueren van de werknemers en andere aanwezigen in het bedrijfspand. Daarnaast coördineer je inspectierondes, om te kijken of iedereen het gebouw bij een evacuatie heeft verlaten en of het gevaar geweken is. Jouw expertise is in deze staat key. Pas wanneer jij het sein geeft dat alles onder controle is wordt de situatie afgedaan.

BHV coördinator worden

BHV coördinator is een onderdeel van het Hoofd BHV Operationeel. Om Hoofd BHV Operationeel te worden, kun je een opleiding volgen bij G4S. Hiervoor dien je alleen in het bezit te zijn van een BHV certificaat. Deze cursus duurt slechts één dag en je krijgt na afloop een officieel erkend diploma welke twee jaar geldig is. De opleiding is op meerdere trainingslocaties van G4S te volgen en de tijden zijn in overleg, zodat je deze opleiding kunt volgen zoals het jou uitkomt.