Autograph

Autograph artikelsite

De leukste uitjes op de Veluwe!

2 min read

De Veluwe is een uniek stukje Nederland. Het is een prachtig stuk natuurgebied in Gelderland waar je kunt genieten van de mooiste bezienswaardigheden. De bossen, heidevelden en zandverstuivingen lachen je tegemoet als je de Veluwe doorkruist. Alles bij elkaar maakt de Veluwe tot een geweldige plaats voor een vakantie. Toch kunnen (vooral kinderen) zich gaan vervelen. Gelukkig heeft de Veluwe ook daar een aantal tips voor. Wil je weten wat de leukste uitjes op de Veluwe zijn? Vakantie Veluwe zet de drie leukste dagjes uit voor je op een rijtje!

Burgers Zoo

Een van de leukste uitjes is natuurlijk Burgers Zoo. De dierentuin in Arnhem is de mooiste van ons land en beschikt over de meest exotische dieren. Als je door de dierentuin loopt waan je je bijna in een ander land. Burgers Zoo heeft namelijk een aantal ecosystemen nagebootst. Zo kun je een wandeling maken door de woestijn en een kwartier later middenin het regenwoud staan. Wil je weten hoe het is om in de jungle te lopen? Dan hoef je niet urenlang te reizen. Je kan gewoon naar Burgers Zoo komen!

Julianatoren

Een ander leuk uitje is er eentje speciaal voor de allerkleinsten onder ons. Kinderpretpark de Julianatoren geeft de jongste kinderen de leukste dag uit hun leven. Het knusse pretpark ligt in Apeldoorn. Er zijn veel verschillende attracties die allen speciaal gemaakt zijn voor de allerkleinsten. Zo is er een echte achtbaan, draaimolen en glijbaan. De mascottes Jul en Julia staan voor je klaar om je te verwelkomen in hun gezellige park!

Apenheul

Een ander leuk park in Apeldoorn is de Apenheul. In de Apenheul kun je kennismaken met meer dan 300 apen. Deze apen zijn niet te bekijken in een hokje, maar lopen los door het park. De apen zullen je niet met rust laten. Schrik niet als er ineens een aap op je schouder plaatsneemt of als er ineens een naast je kind op de bank zit. Dit is juist de kracht van de Apenheul, want waar kom je ander zo dicht bij wilde dieren?