Autograph

Autograph artikelsite

Wat is debiteurenbeheer eigenlijk?

2 min gelezen

In ieder bedrijf is debiteurenbeheer van belang. Maar wat houdt dat nu eigenlijk in? Debiteurenbeheer is het in de gaten houden van de geldstromen in en uit een bedrijf. Het gaat met name om de betalingen die klanten aan jou als bedrijf moeten doen. Dat is waar debiteurenbeheer zich voornamelijk over buigt. Door die betalingen in de gaten te houden, krijg je als bedrijf inzicht in je geldstromen en zorg je er natuurlijk voor dat je op tijd je geld binnenkrijgt. Door ook je eigen betalingen aan andere bedrijven in de gaten te houden, zorg je voor een gezonde geldstroom.

Zelf beheren of beheer uitbesteden?

Het debiteurenbeheer kun je zelf doen als bedrijf. Je hebt dan zelf de controle en het overzicht. Dat is niet altijd mogelijk en het kost daarnaast ook tijd. Dan kun je er voor kiezen om het beheer uit te besteden. Bijvoorbeeld aan cbmk. Een werknemer van dat bedrijf zorgt er dan voor dat jouw klanten op tijd betalen. De communicatie wanneer er niet betaald wordt gaat ook via de externe partij. Zo valt er een last van je schouders terwijl je nog steeds een gezonde stroom van geld door je bedrijf hebt lopen.

Als je meer wil weten

Ben je benieuwd of het uitbesteden van debiteurenbeheer een optie is voor jouw bedrijf? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie. Je kunt hier ook een e-book downloaden over debiteurenbeheer, bijvoorbeeld als je het voorlopig liever zelf in de hand houdt. Of voor nu het kapitaal niet hebt om je beheer uit te besteden.