Autograph artikelsite

Wat doet een internet marketing consultant?

Een internet marketing consultant kan ontzettend veel waarde bieden voor je bedrijf. Tegenwoordig is er natuurlijk ontzettend veel winst te behalen uit het internet, meer dan offline. Hier zul je dus op in moeten spelen als ondernemer zijnde. Als je een webshop hebt is het daarom enorm belangrijk om iemand in te schakelen die verstand heeft van het geld verdienen via het internet. Een internet marketing consultant heeft dat en dus is het aan te raden om zo iemand in te huren. Zo iemand kan jou dan helpen met het juist inrichten van je webshop, waardoor je dus ook echt goed geld kunt gaan verdienen.

Wat kost het om iemand in te huren?

Omdat zo een consultant veel waard kan zijn voor je bedrijf moet je weten dat je ook wel redelijk wat budget aan een dergelijk persoon kwijt kunt zijn. Je betaald al gauw tussen de 80 en 100 euro per uur voor een consultant. Veel consultants werken ook op een soort commissie basis dus dat zou ook mogelijk kunnen zijn, mocht dat interessant voor je zijn. Dit kan in sommige gevallen echter wel alleen maar meer geld kosten dan je zou denken, dus ik raad je aan om het toch te houden op een contract met daarin vaste uren.

Welke specialisaties?

Een internet marketing consultant heeft meerdere specialisaties waar je iemand voor in kunt huren. De meest voorkomende zijn toch wel het adverteren via Google; ook wel Google Ads of SEA genoemd of het optimaliseren van websites voor de zoekmachine; ook wel SEO genoemd. Verder kun je bijvoorbeeld ook nog kiezen voor adverteren via Social Media of CRO. CRO is een vorm van internet marketing waarbij je testen gaat doen om je website beter te laten converteren, waardoor je conversiepercentage aanzienlijk omhoog schiet en je meer geld verdiend met evenveel bezoekers.

Je zou ook graag

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.