Autograph

Autograph artikelsite

Voordelen van thee drinken

2 min read

Over de hele wereld drinken we massaal thee! Niet gek dus dat thee op nummer twee staat van de meest gedronken drankjes ter wereld, maar wist je dat het drinken van thee heel veel voordelen heeft? We vertellen je graag waarom jij deze week nog wat extra theezakjes in huis moet halen!

Stralende huid

Ja, je leest het goed! Het drinken van thee is heel goed voor je huid. De antioxidanten in thee zouden jouw acne en rimpels helpen te verminderen. Deze antioxidanten schijnen vooral in groene thee te zitten.

Meer uithoudingsvermogen

Het schijnt dat de stoffen in thee je veel meer uithoudingsvermogen geven! Je lichaam krijgt een boost waardoor jij het nog langer kunt volhouden in de sportschool.

Positief effect op je bloeddruk

Thee blijkt heel goed te zijn voor je bloeddruk! Vooral groene en zwarte thee zal je bloeddruk moeten verlagen.

Afvallen

Goed nieuws als je op een makkelijke manier wilt afvallen, want groene thee stimuleert je vetverbranding! Neem alleen niet meer dan vier kopjes per dag, want groene thee bevat ook stoffen waar je te veel van kan hebben.

Verschillende smaken

Een groot voordeel van thee is dat er talloze smaken zijn! Zo kun je iedere dag opnieuw kiezen voor de smaak waar je trek in hebt. Heb je behoefte aan een bijzondere theesmaak? Op https://www.detheebaron.nl/ vind je een groot aanbod van unieke smaken!

Minder stress

Begin je jouw dag vaak met een bak koffie? Het is veel verstandiger om over te gaan op thee! In thee zit namelijk een aminozuur genaamd theanine, waardoor je een rustgevend gevoel krijgt. Ideaal om jouw dag relaxt te beginnen! Mocht je toch de behoefte hebben aan cafeïne, dan kun je groene thee nemen. Want hoewel dat misschien minder bekend is, bevat groene thee ook cafeïne. Natuurlijk veel minder dan in koffie!