Autograph artikelsite

Vergadering? Bespreek het in de Havenstad!

Resultaten zijn waar het om draait. Maar om daar te komen heb je perspectief nodig. Rotterdam biedt dat volop. Waar gaat jouw eerstvolgende samenkomst plaatsvinden?

Dat is een besluit waarin je beslist niet over één nacht ijs wilt gaan. Er zijn namelijk verschillende criteria waar zo’n plek aan moet voldoen. Is het aan jou om een keuze te maken uit de vele mogelijke vergaderlocaties in Rotterdam? Dan heb je geluk. Hieronder staat namelijk precies beschreven waar een geschikte zaal allemaal aan zou moeten voldoen. Uiteraard bestaan er nog veel meer criteria, maar die kunnen heel persoonlijk zijn. Pak het praktisch aan en houd onderstaande dus goed in je achterhoofd.

De directe omgeving

Wanneer je echt iets wilt bereiken tijdens een bespreking, dan moet de sfeer er ook naar zijn. Zowel binnen als buiten wil je niet met een deprimerend pand geconfronteerd worden maar juist een plaats die vrijwel zeker bij alle aanwezigen tot de verbeelding zal spreken.

Is dat nou echt zo belangrijk? Natuurlijk, ga maar na. Wanneer jij je bevindt op een plek die je helemaal niet aanstaat, zal dat een weerslag hebben op jouw humeur. Dat geldt voor iedereen! Balans moet er zijn. Nee, dat is geen zweverig gezever, we bedoelen dat overdaad schaadt. Je wilt dus niet dat de locatie te druk is maar op alle mogelijke manieren plezierig aan het oog. Dat geldt ook voor het uitzicht, ervan uitgaande dat de zaal ramen heeft.

Praktische indeling

Je weet hoeveel mensen er komen? Dan heb je ook een idee van de minimale capaciteit van de ruimte die je gaat boeken. Deze moet dus praktisch ingedeeld zijn. Iedereen moet voldoende ruimte hebben, noem het maar personal space. Prop je de genodigden te veel op, dan slaat de sfeer al snel om. Dat willen we niet hebben, natuurlijk.

Bereikbaarheid

Een fijne zaal is één ding, maar dan moet je er nog kunnen komen. En dat geldt ook voor de rest, uiteraard. Is de locatie – of zelfs de stad of plaats waar deze zich bevindt – niet voor iedereen bekend gebied? Dan is een routebeschrijving wel op zijn plaats, waar je ook de dichtstbijzijnde bus- en tramhaltes vermeldt. Evenals treinstations en parkeerplaatsen, natuurlijk.

Faciliteiten

Apparatuur vanuit kantoor of huis meenemen kan. Het scheelt je echter een hoop gesjouw wanneer blijkt dat je dit ook gewoon kunt reserveren op locatie! Kortom, vergeet niet om dat veen na te vragen.

Catering

Hoe langer de vergadering duurt, hoe luider die magen gaan rommelen. Oftewel, lunch, koekjes, koffie thee, chocolademelk, sap, water, dit alles moet in groten getale aanwezig zijn. Zowel voor tijdens de pauze als gedurende de vergadering zelf. Je zult merken dat iedereen daar een stuk enthousiaster en productiever van wordt! En ja, jij zelf dus ook.

Je zou ook graag

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.