Autograph artikelsite

Motor na een lange tijd weer starten? Ga dit lijstje dan af!

Als je je motor een tijd in de garage hebt laten staan maar toch het rijden weer wilt oppakken en de motor dus na jaren stilstand weer wilt opstarten, zijn er best wat dingen waar je op moet letten. Je kunt zelf zomaar wat doen maar je kunt het beste je motor na laten lopen door een expert die precies weet waar hij op moet letten zodat jij weer veilig en zonder zorgen de weg op kan.

Indien je toch zelf aan de slag gaat hebben we hier een checklist die je af moet gaan voordat je veilig de weg op kunt gaan. Zorg ervoor dat je voorzichtig te werk gaat en niet zomaar iets doet.

Stap 1. Accu opladen

Stap 2. Motor schoonmaken

Maak je motor helemaal schoon, het is een werk maar zo wordt eventuele schade goed zichtbaar.

Stap 3. Banden controleren

Kijk goed naar je banden en check of ze nog heel zijn. Scheurtjes of poriën kunnen gevaarlijk zijn als je weer gaat rijden.

Stap 4. Loop de remmen na

Check of de remblokken en -schijven versleten zijn en vervang ze indien nodig. Twijfel je? Vervang ze dan sowieso! Controleer vervolgens ook de remvloeistof en kijk of het nog op een goed niveau is. Zie je roest op de remschijven? Dat is niet direct een probleem, het is meestal na een paar keer remmen weer weg.

Stap 5.

Het is belangrijk de oude olie te vervangen voor nieuwe. Kies voor een goed merk zoals castrol of shell motorolie. Vergeet ook niet het oliefilter te vervangen. Let op, doe er niet te veel olie in, zo voorkom je dat veel onderdelen stuk gaan.

Je zou ook graag

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.