Autograph

Autograph artikelsite

De voordelen van buitenschoolse activiteiten en waar ze je kunnen brengen 

2 min gelezen

Buitenschoolse activiteiten kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de persoonlijke, academische en professionele ontwikkeling van een student. Lees in deze blog meer over enkele belangrijke voordelen van deelname aan buitenschoolse activiteiten.  

1. Ontwikkeling van vaardigheden 

Buitenschoolse activiteiten bieden leerlingen kansen om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen buiten het klaslokaal. Denk hierbij aan leiderschap, teamwerk, communicatie, tijdsmanagement en probleemoplossende vaardigheden. 

2. Academisch succes 

Deelname aan buitenschoolse activiteiten is gekoppeld aan betere academische prestaties. Dit kan het gevolg zijn van de ontwikkeling van studiegewoonten, tijdmanagementvaardigheden en toegenomen motivatie. 

3. Persoonlijke groei 

Buitenschoolse activiteiten kunnen studenten helpen een gevoel van identiteit en doel te ontwikkelen buiten de academische wereld. Ze bieden ook mogelijkheden voor zelfreflectie en persoonlijke groei. 

4. Netwerkmogelijkheden 

Buitenschoolse activiteiten bieden kansen voor studenten om nieuwe mensen te ontmoeten en relaties op te bouwen met leeftijdsgenoten met dezelfde interesses. Deze contacten kunnen leiden tot waardevolle netwerkmogelijkheden later in het leven. 

5. Loopbaanontwikkeling 

Deelname aan buitenschoolse activiteiten kan het CV van een student verbeteren, waardoor hij of zij aantrekkelijker wordt voor potentiële werkgevers of hogescholen. Het laat ook zien dat ze belangrijke overdraagbare vaardigheden hebben ontwikkeld die op de arbeidsmarkt worden gewaardeerd. 

Waar kunnen buitenschoolse activiteiten je brengen? De mogelijkheden zijn eindeloos! Een paar voorbeelden: 

  • Als je deelneemt aan een sportteam of club, kun je vaardigheden ontwikkelen die kunnen leiden tot een studiebeurs of zelfs een carrière als atleet. 
  • Als je deelneemt aan een debatteam of speechclub, kun je vaardigheden ontwikkelen die kunnen leiden tot een carrière als advocaat of politicus. 
  • Als je deelneemt aan community service projecten, kun je ervaring opdoen met het werken met non-profit organisaties, wat deuren kan openen voor een carrière in de non-profit sector zoals een leuke, servicegerichte gemeentebaan
  • Als je deelneemt aan muziek- of toneelclubs, kun je talenten ontwikkelen die leiden tot een carrière als artiest of als professional achter de schermen, zoals producent of regisseur. 

Of je nu op zoek bent naar een vacature bij de overheid of liever komt te werken als verhuurmakelaar, het uitzend- en adviesbureau Joinuz helpt je graag onderweg met leuke en uitdagende vacatures in het sociale domein!