Autograph

Autograph artikelsite

Ontwerp speeltuin

2 min gelezen

Als we aan spelen denken, denken we vooral aan kinderen, maar ook voor volwassenen moeten we een plezierige plek creëren in een speeltuin. Zij zijn daar tenslotte ook aanwezig om op de kinderen te letten. Iedereen telt dus mee.

Het doel van een speeltuin

Een speeltuin is natuurlijk bedoeld om te spelen en plezier te hebben met elkaar, maar je kan ook spelenderwijs een educatief of sociaal doel meegeven. In een ontwerp speeltuin leren de kinderen (en de volwassenen) op deze manier ook sociale vaardigheden zoals samenwerken, elkaar helpen en meedoen. Groen speelt hierin ook een belangrijke rol.

Veiligheid ontwerp speeltuin

We willen dat kinderen veilig en onbevangen kunnen buiten spelen. Toch is het zaak om hierin een goede balans te vinden, want risico’s helemaal uitsluiten kan niet en dan is het spelen ook niet meer leuk. Een kind kan altijd van een schommel vallen; dat valt niet te voorkomen. In het ontwerp kan je dan wel zorgen dat het kind niet op harde stenen valt, maar bijvoorbeeld op gras of zand of een andere valdempende ondergrond.

BTL Advies

BTL Advies is een groen architecten- en ingenieursbureau dat ervaring heeft met het inrichten van speelplekken in de buitenruimte. Zij adviseren je bij het maken van het ontwerp, het beleid en het beheer van de speeltuin. Zij houden hierbij rekening met alle wettelijke veiligheidseisen en andere wettelijke regels. Daar hoef je dan in ieder geval je hoofd niet over te breken.

Neem contact op met hun expert

Hun expert op dit gebied is Lars Tamboer, vestigingsmanager BTL Advies. Zijn telefoonnummer is 06-53327568.