Autograph

Autograph artikelsite

De Sago palm boom

2 min read

Ondanks de bekende naam van deze plant is de Sago palm geen echte palm boom. Deze laag groeiende planten met lange groene bladeren zijn eigenlijk Cycaden. Ze behoren tot een groep oude tropische en subtropische planten die normaal gesproken uit een stronk groeien die niet vertakt en geen zaden produceert en ook geen bloemen of vruchten geeft. De sago palm vindt zijn oorsprong in de warme gedeelten van Japan. In koelere gebieden wordt de plant voornamelijk “gebruikt” als kamerplant. Je kunt ze best planten in de vroege lente of het late najaar. Deze planten groeien ontzettend langzaam en geven eens per jaar een nieuw blad. De veer-achtige bladeren groeien in een symmetrische ring. Over het algemeen geldt dat de Sago groter wordt wanneer hij in de grond wordt geplant dan wanneer hij in een bloembak of bloempot opgroeit.

De Sago palm verzorgen

Sago palmen zijn niet moeilijk om te verzorgen, maar er zijn een aantal specifieke behoeftes die de plant heeft. Deze plant houdt van een warme en zonnige omgeving. Echter kan direct zonlicht de bladeren van de plant beschadigen. Te weinig zonlicht kan de plant ook beschadigen. Ze de plant bij een raam dat op het oosten, westen of het zuiden gericht is. Zo krijgt je palm boom genoeg daglicht. De plant kan op warme dagen buiten staan zolang de pot niet direct in de hete zon wordt gezet. De palmen houden daarnaast ook van vochtigheid. Besproei de plant dan ook regelmatig met een plantenspuit om de Sago gelukkig te houden.

Water geven

Deze planten zijn gevoelig voor over bewatering en slecht doorlatende aarde. Wees er dus zeker van dat de aarde van de Sago palm boom goed uitdroogt tussen de bewateringen door. Kies ook voor een plantencontainer met een afvoergaatje. Vele tuinders werken graag met de ongeglazuurde terracotta potten omdat een eventueel te veel aan water door het materiaal zal verdampen. Daarnaast bevatten deze potten altijd een drainage gat onderin.