Autograph

Autograph artikelsite

Zoek jij een kinderdagverblijf Hoorn?

1 min gelezen
Kinderdagverblijf hoorn

Hoorn is een stad in Friesland, maar het is ook een gemeente in dezelfde regio. De gemeente Hoorn werd in 1966 aangewezen als groeikern. Sindsdien is Hoorn flink doorgegroeid. Er zijn meerdere kinderdagverblijven te vinden in de gemeente Hoorn, maar wat is een kinderdagverblijf en zijn er verschillende soorten? Zoek jij een kinderdagverblijf Hoorn?

Wat is het?

Een kinderdagverblijf, crèche of kinderkribbe is een plaats waar jonge kinderen, baby’s en peuters, worden opgevangen. Dit kan voor een hele of een halve dag zijn. Ook zijn er particuliere kinderdagverblijven. Het is een opvangvoorziening voor kinderen van nul tot vier jaar. Kinderen gaan van het kinderdagverblijf af op het moment dat ze naar de basisschool gaan. Het kinderdagverblijf is bedoeld voor kinderen waarvan de ouders werken of andere verplichtingen hebben. Hoe vaak een kind naar het kinderdagverblijf gaat, bepalen de ouders zelf. Kinderdagverblijven zijn vaak ingericht op de werktijden van ouders. 

Soorten

In Nederland zijn ongeveer 4.400 legale kinderdagverblijven. Deze kinderdagverblijven zijn bij de gemeente geregistreerd en zijn te raadplegen door ouders via de GGD en de gemeente. De meeste dagverblijven zijn door de gemeente, woningbouwcorporaties of particulieren georganiseerd. Voorbeelden van soorten kinderdagverblijven zijn gastouderopvang, peuterspeelzaal en alternatieve opvang.

Meer zoals dit