Autograph

Autograph artikelsite

Verzegel jullie liefde in de Schildersstad!

2 min read

Haarlem heeft sinds mensenheugenis vele kunstenaars voortgebracht en is ontelbare keren op doek vastgelegd. Nu is de stad de ideale achtergrond voor jullie onvergetelijke trouwerij!

De liefde is iets moois. Sorry, dat is wel heel kort door de bocht. Jullie weten immers hoe onlosmakelijk jullie verbonden zijn en daarvoor schieten woorden te kort. En nu gaan jullie trouwen, alvast van harte gefeliciteerd! Richt je vanaf nu op jullie vele gelukkige jaren samen en zorg dat jullie bruiloft er eentje wordt om op canvas te laten vastleggen. of in ieder geval op de allermooiste trouwfoto’s, het liefste met een olieverf-achtige kwaliteit.

Hebben jullie al een keuze gemaakt uit het zeer diverse aanbod aan trouwlocaties in Haarlem? Dat doe je maar één keer, dus wees uiterst kritisch! Het is trouwens één van de vele dingen die geregeld moeten worden. De fotograaf staat nog op het to do-lijstje, evenals het regelen van catering en het arrangeren van de tuin of zaal die jullie uitgekozen hebben. Maar laten we niet te hard van stapel lopen en even één voor één met je door de verschillende facetten van een bruiloft heen lopen waar je binnenkort al een beslissing over moet nemen.

Esthetiek

Duur woord voor ‘schoonheid’. Want de plaats waar jullie bruiloftsfeest in alle hevigheid – of subtiliteit – gaat losbarsten is uiteraard eentje om je vingers bij af te likken. Aan de buitenkant van het pand of plein – misschien is het ene tuin of terras – wordt al duidelijk dat hier iets bijzonder gaat plaatsvinden. Ook eenieder die niet uitgenodigd is, zou dat meteen moeten kunnen zien. Zorg dus dat je een keuze maakt waar jij net zo op slag verliefd op wordt als op je partner. En met een beetje geluk is het je toegestaan om die het uiterlijk te geven van een specifiek thema. Of in ieder geval de kleur en uitstraling waar jullie zo op hopen.

Wie komen er allemaal?

Ook dat is een keuze die je niet te lang voor je uit mag schuiven. De gastenlijst moet ruim tevoren gemaakt worden, zodat je weet dat iedereen die je er graag bij wilt hebben ruimte kan maken in zijn of haar agenda. Selecteer streng, want misschien is de capaciteit van jullie trouwlocatie te beperkt om iedereen erbij te laten zijn. Gelukkig weet je dat meteen, omdat in brochures en op websites meestal duidelijk staat aangegeven hoeveel gasten je mini- of maximaal mag verwelkomen.

Dikke buik

We zinspelen niet direct op zwangerschap. Wel op het feit dat jullie je samen met de gasten een tonnetje rond mogen eten. Dat betekent het inschakelen van een cateringbedrijf, tenzij een diner of buffet door de directie van de locatie zelf geregeld kan worden. En vergeet die persoonlijke bruiloftstaart niet! Genieten en kijken naar de toekomst staat centraal op deze dag. Maak er dan ook een onvergetelijk feest van.