Autograph artikelsite

PowerPoint templates: hoe werkt het en hoe kan ik het gebruiken

Een PowerPoint template is een dia die van zichzelf een stijl heeft. Er zijn meerdere templates beschikbaar die PowerPoint voor je gemaakt heeft. Uit deze keuzes kan je een template kiezen die bij jouw onderwerp past. Dit sjabloon kan je dan weer naar eigen wensen gemakkelijk invullen en aanpassen. Een sjabloon kan je goed helpen als je weinig tijd hebt om een presentatie te maken. Je kan ze ook als voorbeeld gebruiken voor je eigen ontwerp, zo kan je de kleuren combinaties bijvoorbeeld overnemen en in jouw eigen presentatie terug laten komen.

Waarom een template maken?

Een eigen ontwerp maken is een goede oplossing om zo de presentatie perfect op het onderwerp af te stellen die je gaat presenteren aan een publiek. Door de juiste kleuren combinatie, indeling en grafieken te kiezen kan je een professionele presentatie neerzetten die je publiek niet snel gaat vergeten. Dat is meestal toch ook het doel van een presentatie? Informatie geven doormiddel van een goede presentatie die mensen niet snel zullen vergeten.

Een PowerPoint template maken

Om zelf een sjabloon te maken die je kan opslaan en later weer kan hergebruiken moet je een aantal stappen doorlopen. Eerst moet je een hele nieuwe presentatie beginnen ga dan naar het kopje ontwerpen en pas de dia grootte aan door de afmetingen en de afdrukafstand aan te passen. Nadat je dit gedaan hebt gaan we naar de derde stap: ga naar het onderwerp ‘beeld’ en kies Diamodel. Kies nu het bovenste model. Nu je dit gedaan hebt kan je een thema maken met een bepaald lettertype en verschillende kleuren, klik daarom op Thema’s en kies een thema. De achtergrond kan je wijzigen door op achtergrondstijlen te klikken en een achtergrond te kiezen. Wanneer je een grafiek wilt invoegen klik je op Tijdelijke aanduiding invoegen onder het kopje Diamodel. Gefeliciteerd! Je hebt je eerste sjabloon gemaakt! 

Zelfgemaakte PowerPoint templates opslaan

Nu je een sjabloon hebt gemaakt is het ook wel handig om deze op te slaan om hem later nog eens te bekijken en te gebruiken voor een ander sjabloon of presentatie. Om het gemaakte sjabloon op te slaan klik je rechts bovenin op bestand en vervolgens opslaan als. In het venster die je nu voor je hebt kan je onderaan bij Opslaan als de keuze PowerPoint-sjabloon kiezen. Nu wordt de template in de map aangepaste Office sjablonen opgeslagen. Sla het bestand op. 

Hoe maak je gebruik van je nieuw gemaakte templates

De nieuwe template die je gemaakt hebt voor een presentatie wil je nu natuurlijk graag gebruiken, maar hoe doe je dat? In een paar stappen kan je gemakkelijk de template terug vinden en benutten. Deze kan je terugvinden als je het programma PowerPoint hebt geopend en op bestand hebt gedrukt, klik daarna op het kopje nieuw. In dit kopje staat de optie Aangepast naast Aanbevolen. Klik hierna op Aangepaste Office Template, want in deze map worden alle templates opgeslagen die jij gemaakt hebt. Kies nu je zelfgemaakte sjabloon en begin met het bewerken en invullen van je presentatie.

Je zou ook graag

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.