Autograph

Autograph artikelsite

Een slecht slapend kind. Wat doe je er aan?

2 min read

Komt je kind elke avond weer naar beneden gewandeld omdat hij of zij maar niet in slaap kan vallen? Dan zul je misschien inmiddels met de pakken neerzitten: Je krijgt je huishoudelijke taken en je avondwerk niet meer af en je mist telkens je favoriete serie omdat je kind weer huilend naast je zit. Het is begrijpelijk als je inmiddels gefrustreerd bent en je je afvraagt wat je hier aan moet doen. Gelukkig zijn er oplossingen die ervoor zorgen dat je kind weer zal slapen als een roos. 

Een verzwaringsdeken 

Een Kinder verzwaringsdeken. Heb je daar al ooit aan gedacht? Een zwaar deken zal je kind zeker helpen om zich veiliger te voelen in zijn of haar bedje waardoor je kind sneller in slaap zal vallen. Een verzwaard deken heeft namelijk veel impact op de rust die een kind ervaart. Op internet zul je dan ook zeker vele positieve reviews tegenkomen over verzwaarde dekens. 

Tabletjes 

Soms heeft je kind een extra duwtje in de rug nodig en dat kan door middel van melatonine tabletjes. Dit zijn geen zware medicijnen maar is simpelweg een hormoon dat je al van jezelf hebt. Je slikt het alleen extra in tablet vorm. Wanneer je je kind hiervan een paar pilletjes geeft zal je kind snel in slaap vallen. Wil je je kind geen melatonine geven? Geef je kind dan simpelweg een kleine suikerpil en vertel je kind dat het een slaappil is. Het placebo effect doet werkelijk wonderen. 

Een verhaaltje voor het slapen gaan 

Het is over het algemeen bekend dat kinderen rustig worden van verhaaltjes. Vertel je kind een rustgevend verhaaltje, dit hoeft maar vijf minuten te duren, en je kind zal vanzelf gaan gapen. De oplossing hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Verhaaltjes doen namelijk wonderen! Ook een liedje die je kind leuk vindt kan helpen. Ga bij zijn of haar bed zitten en zing het leukste kinderliedje wat je je kunt bedenken. Er is een grote garantie dat de ogen van je kind dicht zullen vallen.