Autograph

Autograph artikelsite

Beginnen met vissen? Dit heb je nodig!

2 min gelezen

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe hobby? Probeer dan eens om te vissen! Lekker in de buitenlucht en heerlijk ontspannen. Maar hoe begin je met vissen? En wat heb je allemaal nodig? Je leest het hier! 

Gereedschap 

Allereerst heb je wel visgereedschap nodig. Denk hierbij aan een vishengel, vishaken en zo’n mooie vissershoed! Belangrijk om te weten is dat je een visvergunning nodig hebt als je wilt gaan vissen. Zorg dus snel voor een eigen vispas als je wilt gaan vissen. Wil je het eerst even uitproberen? Zoek dan een vriend op die een visvergunning heeft. Dan kun je een mee-visvergunning aanvragen om het een keer uit te proberen. Zorg ervoor dat je eerst al jouw gereedschappen op orde hebt voordat je gaat vissen. Zorg voor een goede hengel, vislijnen, fijne kleding en aas voor de vissen. Let op dat je ander soort aas nodig hebt voor verschillende vissen. Ga je karpers vissen? Dan is het handig om boilies te kopen.

Kijk ook goed naar je eigen budget. Je kunt visgereedschap voor heel veel geld kopen, maar je kunt net zo goed een leuke startersset halen voor een klein bedragje. Zowel nieuw als tweedehands zijn er veel opties wat betreft visgereedschap.

Locatie 

Afhankelijk van wat voor soort vis je wilt vangen, moet je van locatie veranderen. Ga je voor de eerste keer vissen? Dan is het handig om te beginnen met een stuk water dat stilstaat of heel langzaam stroomt. Zoek naar een plek waar waterplanten groeien of waar een brug of steiger staat. Dit zijn vaak goede plekken om te vissen. Het zijn namelijk locaties waar vissen vaak schuilen of voedsel zoeken. Als je eenmaal een goede plek hebt gevonden kun je al je spullen klaar zetten. Wees wel stil! Als je te luidruchtig bent, is er de kans dat je de vissen afschrikt. Dan kun je wel heel lang wachten, voordat je beet hebt. En dat is natuurlijk niet wat je wilt.

Als je wat meer gevorderd wordt kun je gaan kijken naar andere locaties met verschillende soorten vissen. Denk hierbij ook weer om goed te voorbereiden op de soort vis die je wilt vangen. Elke soort vis heeft een voorkeur voor soort aas en locatie. Zorg er dus voor dat je eerst goed onderzoek hiernaar doet, voordat je spullen koopt.

Hopelijk kun je hiermee een begin maken aan jouw nieuwe hobby. Veel plezier!