Autograph

Autograph artikelsite

Het handigste stukje gereedschap

2 min gelezen
5 houtklover

De compressor is een heel handig stuk gereedschap om te bezitten binnen je kluskast, of je schuur waar je al je projecten binnenhoudt. Een compressor is namelijk een klein apparaat waarmee je ergens veel druk op kan zetten. Dat houdt in dat je dit stuk kan gebruiken voor vele doeleinden, als het gaat om leidingen en het verplaatsen van vloeistof door buizen en leidingen. Hierdoor wordt het gemakkelijker voor jou en andere zoals loodgieters of andere mannen die hun eigen woningen willen verbouwen om te controleren waar nou je vloeistof precies heen gaat. Een compressor is ook handig voor het gebruik van een hogere druk op spuiten zoals kranen en spuiten zodat je een fatsoenlijk straal uit je kraan of kop krijgt.

Hoe werkt een compressor nou precies?

Een compressor heeft best wel een natuurkundig lastige werking. Hij moet namelijk in een kleine kamer lucht vervoeren zodat de vloeistof onder druk komt te staan. Het werkt dus eigenlijk op de transport van lucht. De lucht die wordt vervoerd zal in grote maten in een kamer komen te staan, waar uiteindelijk niks meer bij kan. Omdat hier niks meer bij kan, en de vloeistof er ook bij zit, moet er iets gebeuren. Of de kamer moet ontploffen, of de vloeistof moet gaan bewegen. Het doel van de compressor is het tweede geval. Doordat er lucht aan het pompen is heeft de vloeistof maar één kant om op te gaan en deze kant bepaald de gebruiker. Dat maakt de compressor een handig stukje apparaat.

Voor wie is de compressor voor bestemd?

De compressor is niet voor iedereen weggelegd, het heeft namelijk wel een specifiek functie wat ervoor zorgt dat de meeste mensen geen eens er over na hebben gedacht om een compressor aan te schaffen. Het is namelijk alleen voor diegenen bedoeld die een hogere druk ergens op willen hebben staan, denk aan een slappe douche, of een hogedrukreiniger. Dit zijn voorbeelden van voorwerpen waarbij de compressor een super handig apparaat is om bij je te hebben, en daarom ook handig om voor de volgende keren een makkelijker functie behouden op het gebied van druk overbrengen op leidingen en andere buizen.