Autograph artikelsite

Zo haalt u het snelst uw motorrijbewijs

Bent u van plan om binnenkort te beginnen met rijlessen voor een motorrijbewijs? Dan kunt u natuurlijk niet wachten tot u uw rijbewijs daadwerkelijk heeft en op de motor kunt stappen. Daarom geven we u vandaag tips om zo snel mogelijk uw rijbewijs te halen.

Welk motorrijbewijs wilt u halen?

Voordat u daadwerkelijk op zoek gaat naar een passende rijschool en start met lessen, is het belangrijk om te beslissen wat voor motorrijbewijs u wilt halen. Er zijn namelijk meerdere soorten rijbewijzen, waar ook verschillende regels bij horen en u verschillende lessen bij krijgt. De motorrijbewijzen zijn A1, A2 en A.

Wanneer u voor motorrijbewijs A1 gaat, mag u beginnen met het lessen wanneer u 17 jaar of ouder bent. Het theorie-examen mag ook afgelegd worden wanneer u 17 bent, maar voor het praktijkexamen moet u 18 jaar zijn. Als u het rijbewijs eenmaal op zak heeft, mag u op een motor rijden van maximaal 125cc en maximaal 11 kW.

Wanneer u voor motorrijbewijs A2 kiest, mag u zowel lessen als beide examens (theorie en praktijk) afleggen als u 20 jaar of ouder bent. Wanneer u de examens gehaald heeft, mag u op een motor rijden van maximaal 35 kW.

Gaat u voor rijbewijs A? Dan moet u een stuk ouder zijn. U moet namelijk 24 jaar oud zijn om te lessen en de meerdere praktijkexamens af te leggen, tenzij u al 2 jaar in het bezit bent van rijbewijs A2 en 22 jaar of ouder bent? Heeft u dus bijvoorbeeld het A2 rijbewijs gehaald toen u 21 was en bent u nu 23? Dan mag u starten met lessen voor rijbewijs A. Wanneer u het examen gehaald heeft, gelden er geen beperkingen meer voor de motoren waar u op mag rijden.

motorrijbewijs

Doe op tijd theorie-examen

Wanneer u eenmaal gestart bent met de lessen voor uw motorrijbewijs, is het verstandig om zo snel mogelijk uw theorie-examen in te plannen. Wanneer u namelijk de eerste keer zakt, heeft u dan nog genoeg tijd voor een herexamen. Zo loopt u dus geen vertraging op als uw theorie-examen langer duurt dan u van tevoren gedacht had.

Uw motorrijbewijs op zak? Sluit een motorverzekering af!

Heeft u alle examens goed afgelegd en heeft u uw rijbewijs gehaald? In ons land moet u uw motor verzekeren. Doet u dit niet, dan riskeert u niet alleen hoge kosten aan schade, maar ook torenhoge boetes. Zorg er dus voor dat u een verzekering afsluit voor u op de motor stapt!

Je zou ook graag

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.