Autograph

Autograph artikelsite

Het veelzijdige karakter van administratieve functies

2 min read

Als administratief medewerker kun je veel kanten op. Er zijn verschillende stromingen binnen dit veelzijdig vak, waardoor iedere administratieve functie anders is en er voor iedereen dus wel iets te vinden is dat past bij jouw interesses. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en lijkt de administratieve sector je wel iets? Dan kun je met het advies vanuit Fabius je begeven in deze bruisende branche. Er is altijd wel vraag naar medewerkers voor administratieve functies, dus kun je door deze weg in te slaan altijd verzekerd zijn van een goede functie.

Secretarieel, commercieel en financieel

De grote veelzijdigheid aan administratieve functies is onder te verdelen in drie grote scheidingen, namelijk secretarieel, commercieel en financieel. Bij secretarieel administratieve functies doe je vooral werkzaamheden als secretaresse. Communicatie en correspondentie stel je op, werk je uit en handel je weer af. Bij financiële administratieve functies gaat het om de keiharde cijfers. De boekhouding, crediteuren en debiteuren en het maken van Excelbestanden zijn hier aan de orde van de dag. Tot slot ben je bij commerciële administratieve functies veel bezig met het verkooptraject van het bedrijf waar je werkt. Klantcontact, voorraden checken, offertes verwerken en de marketingacties ondersteunen horen allemaal bij je standaard werkzaamheden. Binnen deze specialismes kun je zo oneindig veel kanten op dat je altijd wel iets vindt dat bij je interesses past.

Administratief medewerker worden?

Lijkt de wereld van de administratieve functies je wel iets? Dan is het een goed idee om de mbo-opleiding Administratief Medewerker te volgen bij Fabius. Hier leer je alle belangrijke zaken die je moet weten om te kunnen slagen in deze sector. Na het volgen van deze opleiding kun je overal terecht en kun je de taken uitvoeren die jij graag zou willen doen. Administratieve functies uitvoeren is voor iedereen interessant te vinden en als je nu een van de administratieve opleidingen van Fabius volgt kun je er verzekerd van zijn dat jouw gewilde functie ook echt te realiseren is.