Autograph

Autograph artikelsite

Moet je aaltjes tegen naaktslakken kopen?

3 min gelezen

Lekker een beetje tuinieren is voor veel mensen een leuke bezigheid. Misschien doe je het graag omdat het je helemaal tot rust kan laten komen of misschien is het zo dat je gewoon graag lekker veel in je tuin bent. Wat de reden ook is, het is dan altijd vervelend als je te maken krijgt met een heleboel naaktslakken. Het lijkt misschien alsof je er niet zo bijster veel tegen kunt doen, maar toch zijn er wel wat zaken die je kunt proberen. Zo kun je bijvoorbeeld aaltjes tegen naaktslakken kopen. Dit zijn microscopisch kleine wormpjes die naaktslakken effectief en snel dood kunnen maken. 

Onschadelijk voor ander leven

Een van de voordelen van aaltjes tegen naaktslakken kopen, is dat het een manier van bestrijden naaktslakken is, waarbij je ander leven niet in gevaar brengt. Waar je bij rattengif bijvoorbeeld kunt hebben dat ratten eraan doodgaan, maar ook andere beesten door het gif dood kunnen gaan, is dat bij aaltjes niet het geval. Aaltjes werken alleen op bepaalde plaaginsecten en zijn daarom ideaal als je naaktslakken wil bestrijden. Mochten deze naaktslakken vervolgens worden opgegeten door een ander dier, dan hebben de aaltjes dus geen slechte invloed op dat dier. Ook voor de gezondheid van je kinderen of je huisdieren hoef je je dus geen zorgen te maken.

Aaltjes tegen naaktslakken kopen is biologisch

Verder kun je aaltjes tegen naaktslakken kopen als je graag zou willen dat je je tuin op een biologische manier vrij houdt van allerlei plagen. Het is natuurlijk vaak wel effectief om gewoon gif te gebruiken, maar dit is over het algemeen ook niet ideaal. Zo komt dit gif ook op je gewassen en kunnen andere dieren door dit gif doodgaan dan je zou willen. Mocht je dus op zoek zijn naar een biologische manier van slakken bestrijden, dan kan het geen kwaad om eens te kijken naar de soorten aaltjes die je kunt kopen.

Geen dode slakken aan het oppervlak

Ook kan het zo zijn dat je niet zit te wachten op allemaal dode slakken op de grond. Zelfs dan kan aaltjes tegen naaktslakken kopen een goed idee zijn. Het is namelijk zo dat aaltjes ervoor zorgen dat een slak zich voordat die doodgaat eerst weer in de grond trekt. De naaktslakken zullen dus pas sterven als ze onder de grond zitten. Zo blijf je dus niet zitten met allemaal dode slakken aan het oppervlak en kun je gewoon weer genieten van je tuin. Het kan dus echt wel de moeite waard zijn om te kijken of aaltjes ook voor jouw tuin van pas kunnen komen.

Ga jij aaltjes tegen naaktslakken kopen?

Of je nu iemand bent die zo veel mogelijk gebruikmaakt van de tuin of iemand bent die misschien maar zeer sporadisch in de tuin komt, het is altijd prettig als je je dan geen zorgen hoeft te maken over naaktslakken. Aaltjes tegen naaktslakken kopen, kan dan ook een oplossing zijn als je wel last van dit soort beestjes hebt. Wat ook handig kan zijn, zijn aaltjes tegen rouwvliegjes.

Meer zoals dit