Autograph artikelsite

Last van je voeten?

Heb jij ook veel last van je voeten en weet je maar niet wat je ermee moet? Gelukkig zijn er veel dingen die je zelf kunt ondernemen om je voeten te onderhouden. 

Wat is de oorzaak 

Het is allereerst belangrijk om te kijken naar de oorzaak. Heb je zelf een idee waarom je voeten pijn doen? Dit kan door van alles komen. Misschien passen je schoenen niet goed of heb je wel een likdoorn. Door eerst te kijken waar het vandaan komt kun je er ook beter mee omgaan. 

Was je voeten regelmatig

Veel mensen vergeten hun voeten te wassen, want het water stroomt er toch langs? Toch is het belangrijk om af en toe je voeten te wassen en eventueel overtollig eelt weg te halen. Het is prima om een beetje eelt te hebben, maar als je te veel hebt kun je hier ook last van krijgen. Als je een lange dag hebt gehad kun je er ook voor kiezen om een lekker voetbad te nemen. Zo kunnen je voeten ook ontspannen en kun je ze daarna nog goed wassen. 

Eelt en likdoorns

Het hebben van een beetje eelt is zoals eerder gezegd is prima, maar als je te veel hebt kun je er ook last van krijgen. Zo kun je vervelende drukplekken krijgen en soms ook likdoorns. Likdoorns krijg je vaak, doordat er veel druk op één plek wordt uitgeoefend voornamelijk bij de tenen. Controleer dus ook regelmatig je schoenen op steentjes en zand, want deze veroorzaken vaak likdoorns. 

Het weghalen van eelt en likdoorns kun je thuis doen, maar dat gaat niet altijd even gemakkelijk. Je kunt er ook voor kiezen om een pedicure in Steenwijk of een andere stad te doen. Zo weet je zeker dat je voeten in goede handen zijn! 

Schoenen

Veel mensen onderschatten dit, maar goed schoeisel helpt extreem veel. Als je te kleine schoenen of te grote schoenen draagt kun je ook veel last van je voeten krijgen. Zorg bij het aanschaffen van schoenen dat je dus goed kijkt naar de maten! Als je veel last hebt van je voeten, draag dan ook geen schoenen met een dun zooltje. Zo hebben je voeten weinig steun en kan je nóg meer last krijgen. 

Mocht je écht veel last hebben en niet weten waar je moet beginnen, schakel dan een professional in. Zij weten precies waar je last van hebt en ze kunnen je hierbij adviseren.

Je zou ook graag

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.