Autograph

Autograph artikelsite

Wat doet een dakdekker?

2 min gelezen

Als je problemen hebt aan het dak, zoals verschoven dakbedekking of lekkage, dan kun je hulp inschakelen van een dakdekker. Dit is een professional die jou kan helpen bij het oplossen van problemen aan het dak. Het takenpakket van een dakdekker loopt nogal uiteen. Daarom weten veel mensen niet wat ze aan een dakdekker hebben en waarvoor ze een dakdekker kunnen inschakelen. Daarom vertellen wij je graag meer over dit beroep!

Wat voor taken heeft een dakdekker?

Het takenpakket van een dakdekker loopt nogal uiteen en is erg divers. Er zijn namelijk verschillende werkzaamheden die uitgevoerd kunnen worden op het dak. Dit hangt dus af van de situatie en hoe het dak eruit ziet en waar deze mee bekleedt is. Over het algemeen focussen dakdekkers zich op bepaalde delen van het dak, zoals rondom de schoorsteen, dakgoten of het compleet vervangen van daken. Meestal wordt de dakbedekking gerepareerd of vervangen. Dit kunnen dakpannen zijn, mar ook rieten daken, leisteen daken of kunststof daken. Hiernaast houden dakdekkers zich ook bezig met de dakgoten, dakramen of een dakkapel.

Specialisaties

De één is de ander niet en dit geldt vooral bij dakdekkers. Zo heeft elke dakdekker weer een eigen specialisatie en is het dus goed als je eerst controleert of de dakdekker ook past bij de situatie op jouw dak. Hiervoor kun je op de website kijken of even bellen naar het bedrijf. Zo kun je je situatie uitleggen en kunnen zij inschatten of ze dit kunnen maken of niet. Toch kan het zo zijn dat je zelf niet weet wat er aan de hand is. Dan kun je een dakdekker Dordrecht laten komen die een gratis inspectie doen op het dak. Vervolgens vinden zij de oorzaak en geven ze een indicatie van de werkzaamheden die moeten worden verricht.