Autograph

Autograph artikelsite

Uw eigen computer samenstellen met RaspberryPi

2 min read

Wil je zelf een computer bouwen zonder ingewikkeld proces? U kunt dit doen door gebruik te maken van Raspberry Pi die u kunt kopen bij sossolutions.nl. Dit apparaat heeft een klein formaat. Ook al is het klein, het heeft tal van functies. U kunt dit apparaat bijvoorbeeld gebruiken om een ​​computer in elkaar te zetten. Daarnaast is het ook mogelijk om met dit apparaat een gameconsole te ontwikkelen. Het kan goedkoper zijn om de computer zelf in elkaar te zetten in plaats van een nieuwe desktop computer aan te schaffen. De mogelijkheden van deze minicomputer zijn ook vergelijkbaar met die van een desktopcomputer. Dit apparaat kan alles wat een desktopcomputer kan.

Wat heb je nodig om een ​​computer te bouwen?

Je hebt niet alleen Raspberry Pi nodig om een​​computer te bouwen, maar je moet ook andere tools aanschaffen. Deze tools omvatten een SD-kaart, een monitor, USB- en HDMI-kabels. Bovendien moet u het besturingssysteem voorbereiden. Je kunt Raspbian OS downloaden via de officiële site. Op je Raspberry Pi vind je een HDMI-poort. Het gebruik van deze poort is om uw minicomputer op een monitor aan te sluiten. Koop indien nodig ook een toetsenbord en een muis.

Het proces van het bouwen van een computer

Hebt u alle onderdelen voorbereid om uw computer in elkaar te zetten? Als alle apparaten gereed zijn, kunt u de volgende stappen volgen om zelf een computer te bouwen. Maak eerst een Micro SD met het besturingssysteem. Sluit vervolgens de SD-kaart aan op de Raspberry. Sluit dit apparaat vervolgens aan op een monitor met een HDMI-kabel. U moet andere apparaten aansluiten, zoals een muis, een toetsenbord en een luidspreker. Sluit daarna de Raspberry aan op de voeding via de USB-stroompoort. Vervolgens kunt u het besturingssysteem installeren. Als dit installatieproces goed verloopt, zal uw monitor een tekst weergeven met de titel: Welkom bij RaspberryPi.