Autograph

Autograph artikelsite

Dit is wat jij moet weten over de dogecoin koers

2 min read

De meeste mensen weten inmiddels wel wat dogecoin is, maar toch zijn er een aantal zaken die spelen rond deze munt, die je wellicht nog niet wist. Het bijzondere aan deze munt, is dat het ooit allemaal als grap is begonnen. Toch zien we dat deze munt bijna wekelijks wel ergens in een nieuwsbericht naar voren komt, maar hoe kan dit? Om je een idee te geven hoe dit kan, vertellen we je in dit artikel alles wat jij moet weten over deze bijzondere munt. Want ondanks het feit dat het misschien niet de meeste bijzondere munt is, is er wel een hele boel gaande rondom onder andere de dogecoin koers. Waar de munt de ene keer flink stijgt, kan deze de andere dag zo weer met enkele procenten dalen.

Wat is DogeCoin?

De dogecoin is een munt die eigenlijk ooit is begonnen als een grap. Dit was bedoelt als soort van parodie op de bitcoin, maar is inmiddels allang geen grap meer. Sterker nog, zelfs Elon Musk heeft er ooit iets over geroepen, maar daarover later meer. Het bijzonde aan deze coin, is dat er geen verhaal en ook geen project achterzit. Het enige wat deze coin kenmerkt, is de bekende hond die is afgebeeld. Deze hond, de Shiba Inu is inmiddels wereldberoemd en er zijn zelfs mensen geweest die speciaal daarom zo’n hond hebben aangeschaft. Het bijzondere aan deze dogecoin is natuurlijk wel, dat er oneindig veel van zijn. Dat houdt dus in dat er nooit een einde komt aan de hoeveelheid munten die beschikbaar zullen zijn op de markt.

Dogecoin en Elon Musk

Wanneer we het over dogecoin hebben, dan hebben we het natuurlijk ook over Musk. Deze musk is namelijk al meermaals door Musk aangeprezen als de nieuwe valuta van de toekomst. Uiteraard is het een utopie om te denken dat dit ook daadwerkelijk gebeurt. Echter heeft dit wel wat met de dogecoin koers gedaan. Waar de munt tot enkele jaren geleden vrijwel waardeloos was, zien we dat Elon Musk door het aanprijzen van deze munt in 2021 flink iets teweeg heeft gebracht. Met een koers top van ruim 70 cent, heeft deze munt crypto land even op haar grondvesten doen laten trillen.

Wat kan je met DogeCoin

Wanneer we gaan kijken naar de toepassing van deze munt, dan komen we al snel tot de conclusie dat dit niet heel erg veel is. Enkele kleine betalingen kunnen ermee worden gedaan, maar daarmee houdt het ook al vrij snel op. Uiteraard is het wel leuk dat je aan de vrienden en familie kunt zeggen dat je deze munt hebt, maar een echte toegevoegde waarde, die is nog ver te zoeken. Toch neemt dat niet weg dat er vandaag de dag nog altijd miljoenen worden verhandeld alleen al in dogecoin. Het is dus niet gek om te denken dat de koers de komende tijd zeker nog wel wat kan gaan stijgen.