Autograph artikelsite

Hoe regel je de sanitaire voorziening voor festivals?

Het festivalseizoen zit er weer op en het is tijd om te evalueren. Wat ging er goed tijdens de voorbereiding, tijdens het festival zelf en achteraf? Maar het is ook belangrijk om te evalueren wat er niet goed is gegaan en waar je van kan leren. Er staan altijd een aantal aandachtspunten op de agenda van de organisatoren. Dat zijn namelijk: beveiliging, food & drinks, sanitaire voorzieningen en artiesten. We leggen je graag uit waar deze punten over gaan.

Beveiliging

Het is uitermate belangrijk om de steeds grotere stroom aan drugs tegen te gaan. Hiervoor is er een goed drugsbeleid nodig. Daarmee hangt samen dat de fouillering goed georganiseerd moeten worden zonder dat de rijen te lang worden. Vaak is dat nog een uitdaging maar het drugsbeleid van veel festivals ziet er tegenwoordig strakker en professioneler uit. Wat kan je nog leren van andere evenementen en hoe wil je dat toepassen?

Food & Drinks

Een veelvoorkomend probleem is dat het tijdens etenstijd vaak zo druk wordt dat de voedselkraampjes bomvol staan met wachtende mensen. Dit zorgt voor veel frustraties. Daarnaast merk je dat er vaak bepaalde eten en drinken op raakt. Zorg dat je goed inkoopt en probeer de kraampjes niet op één plek neer te zetten maar verdeel het netjes over heel het terrein.

Sanitaire voorzieningen

Dan hebben we nog een ander belangrijk onderdeel: de sanitaire voorziening. We merken dat veel festivals moeite hebben om dit goed in banen te leiden. Zorg ervoor dat je voldoende punten en mogelijkheden hebt. Regel dit dus van te voren goed en zorg voor een open ruimte waar je deze voorzieningen kunt plaatsen. Dit scheelt enorm veel frustraties!

Artiesten

Slaan de artiesten aan of heb je een misvatting gemaakt? Zorg dat je aan het einde van je festival een enquête rondstuurt waarin je om feedback vraagt van je bezoekers. Hierdoor krijg je weer veel nieuwe opties voor nieuwe artiesten voor het volgende jaar.

Je zou ook graag

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.