Autograph

Autograph artikelsite

Een pianoles kan ook leuk zijn

2 min gelezen
pianoles

Veel mensen vinden pianoles maar saai, ze hebben vaak geen geduld om nieuwe dingen te leren of het gaat juist te langzaam. Met online lessen zit je niet vast aan een bepaald schema van de leraar, je kunt zelf het tempo bepalen. Vindt je iets moeilijk dan neem je meer de tijd, maar als iets je makkelijk afgaat dan kun je er ook voor kiezen een hoger tempo aan te houden. Door op jouw tempo de piano te leren zul je zien dat je er een stuk meer lol in zult beleven. 

pianoles

Mijn ervaring met de lessen

Ik heb nu ongeveer 3 maanden les gevolgd via een online platform en kan zeggen dat ik een stuk meer heb geleerd dan in het hele jaar dat ik bij een muziekschool zat. Bij de muziekschool liep ik tegen het feit op dat mijn klasgenoten een stuk lager niveau hadden dan ik, waardoor ik weinig aandacht kreeg en dus minder vooruit ging. Nu met de online lessen heb ik echt gevoel dat ik vooruit ben gegaan en daar ben ik heel erg trots op.

Zonder enige druk een instrument leren

Mensen vinden het vaak niet leuk als er veel druk op hen wordt gezet bij de pianolessen. Dit is dan ook vaak de reden dat ze ermee stoppen en dat is zonde natuurlijk. Juist voor deze mensen is het dan ook een goede optie om online lessen te nemen. Je kunt namelijk helemaal zelf bepalen wanneer je iets nieuws gaat leren zonder dat er iemand achter je aan zit. Dit motiveert voor veel mensen ook een stuk meer en is dus een stuk effectiever. Het is belangrijk dat je wel voor een goede online cursus kiest want bij de betere cursussen kun je ook vragen stellen.