Autograph

Autograph artikelsite

Psychologische hulp in de omgeving van Woerden

2 min read

Woerden is een prachtige stad gelegen in het centrum van Nederland. Het is een vrij populaire stad voor commuters die naar Utrecht, Amsterdam en andere randstad steden toe moeten. Je vraagt je misschien wel af waarom ze allemaal in Woerden gaan wonen maar de reden daarvoor is allang gegeven in de eerste zin van deze alinea. Woerden ligt centraal en heeft goede verbinding met andere steden. Maar met al die drukte en werkgelegenheid komt er soms ook wat stress aan te pas. Denkpro.nl of een andere psycholoog kan daarbij helpen. Je hoeft niet direct een burn-out te hebben om het in te schakelen.

Preventieve actie is altijd het beste

Psycholoog Woerden.” Google dat voordat je al in de problemen komt. Elk probleem heeft dezelfde eigenschappen. Het is iets wat jou hindert en je wilt er op zich wel vanaf zijn maar het is niet gemakkelijk om te doen. Dit kan zijn omdat je niet weet hoe je het moet oplossen. Het is altijd belangrijk in dit geval om je probleem van te voren aan te pakken. Dit betekent dat je psychologische hulp moet inschakelen zodra je last begint te krijgen van iets. Want des te langer je wacht met een hulp vragen des te meer hulp je nodig zult hebben.

Hoe weet je wanneer je hulp nodig hebt?

Er zijn een aantal tekens waardoor je weet dat je hulp nodig hebt. Ten eerste kun je kijken hoe lang je ergens last van hebt. In Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders 5e editie (DMS-V) staat dat voor elke diagnose in principe iemand minimaal drie weken lang ergens last van moet hebben. Iedereen is wel een tijdje sip van iets maar als je meer dan 3 weken lang je ergens slecht over voelt kan dat meer zijn dan even een dipje. Hierbij is het wel altijd belangrijk om te bedenken dat je niet letterlijk 3 weken lang constant 24/7 slecht hoeft te voelen. De meeste mensen met depressie hebben momenten waarop ze zich wel even goed voelen.