Autograph artikelsite

De Spaanse keuken

Lekkere gerechten uit Spanje leren kennen? Wellicht heb je op vakantie al kennis gemaakt met de Spaanse keuken. In de warme zon heb je vast wel eens paella gegeten en heerlijke sangria gedronken. Het gerecht wordt nog eens extra lekker als je uitzicht heb op het strand, idyllische plaatsjes of hoge bergen. Wat zijn de basis ingrediënten van de Spaanse keuken die jij kan na bootsen als keukenprinsjes? We beschrijven hieronder enkele gerechten die je geproefd moet hebben.

Spaanse gerechten

Misschien wel het bekendste Spaanse gerecht: de tortilla. Een Spaanse aardappelomelet en super simpel om te maken. Kijken op de website van de AH hoe je dit kunt maken in een paar stappen. Ook heel lekker is gazpacho uit de streek Andalusië. Of Calamares uit de Middellandse zee. Een echte verfrissen maaltijd met liefde gemaakt. Je proeft het verschil van de zon. Spaanse gerechten verschillen per streek en je moet het eigenlijk allemaal uit proberen. De beste tip is om eigenlijk naar Spanje af te reizen en het uit te proberen. Ga lekker langs verschillende restaurants en bestel iedere keer een ander gerecht. Zo ontdek jij wat jij het lekkerst vindt.

Fruit in gerechten

Spanjaarden gebruiken ook veel fruit in hun gerechten. Logisch, want sinaasappelen hebben ze in overvloed in het land. Gemixt door de sangria geeft dat een frisse en zoete smaak. Als jij ook eens lekker zoete sinaasappelen wilt proberen, maar nog geen tijd hebt om naar Spanje te vliegen, dan kan je ook fruit online bestellen. Dan haal je biologisch fruit snel en goedkoop in huis. Alvast een stukje zon om een voorproefje te hebben voor je vakantie in Spanje. Tip: doe een citroenschijfje bij je tonic, maakt het net even wat lekkerder. Of wat aardbeien bij de lunch, altijd een goed idee en krijg je ook weer je vitaminen binnen.

Je zou ook graag

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.