Autograph

Autograph artikelsite

Hoe haal ik welk ongedierte weg?

2 min read

Ongedierte is enorm vervelend. De ongewenste dieren kunnen je leven flink verzieken. Het is niet fijn continu overlast te hebben van het ongedierte. Al hebben de dieren nog zo veel functies voor de natuur, jij vindt ze maar irritant. Er zijn veel verschillende soorten ongedierte en iedere diersoort heeft een andere aanpak nodig. Wil je weten welke diersoort welke aanpak nodig heeft? Ongediertebestrijding Hilversum legt het je graag uit!

Wespen

Wespen kunnen enorm veel overlast veroorzaken. Het is vaak niet erg als je een of twee wespen in de tuin hebt vliegen. Die aantallen zijn normaal. Het wordt pas echt vervelend als je een compleet wespennest in de tuin hebt zitten. Er komen daardoor enorm veel wespen rondom je huis en de kans dat je gestoken wordt is enorm groot. Om de wespen weg te halen moet je ze weg laten halen. Je kan zelf niet het nest verwijderen. Je zult worden gestoken en de wespen zullen je aanvallen. Laat het daarom altijd door een gespecialiseerd bedrijf, zoals MdB Ongediertebestrijding, doen.

Mieren

Mieren zijn enorm grappige dieren. Ze zijn klein, maar beresterk. Ze lopen altijd in kolonies, als je een mier hebt, heb je er altijd meer. Doordat de dieren zo klein zijn, kunnen ze in ieder hoekje en gaatje van je huis kruipen. Niemand vindt het fijn om een kolonie mieren in bijvoorbeeld de vaatwasser te vinden. Mieren komen vaak van buiten. Strooi om die reden een laagje zand of mieren bestrijder rond je huis. Hierdoor zullen de mieren niet meer je huis inkomen. De mieren die al in je huis zitten kun je lokken met een lokdoosje en vervolgens buiten uitzetten.