Autograph

Autograph artikelsite

Veilig werken met een hoogwerker certificaat

1 min read
hoogwerker certificaat

Een hoogwerker is een verzamelnaam voor alle machines die toelaten om op een veilige manier te werken aan hoger gelegen installaties. Hoogwerkers worden vooral veel gebruikt in de industrie, bouw en door de brandweer. Bij de brandweer wordt onderscheid gemaakt tussen een hoogwerker en een autoladder. Met een hoogwerker certificaat zorg je ervoor dat je veilig kunt werken.

Cursus

Er zijn hoogwerker cursussen te vinden voor iedereen die dagelijks of incidenteel werkzaamheden op hoogte moet uitvoeren en de hoogwerker op vakkundige wijze moet kunnen bedienen. Volgens de Arbowet zijn werkgevers verplicht om personeel dat werkt met bijvoorbeeld een hoogwerker, voldoende instructie te geven om veilig te kunnen werken. De doelstelling van de hoogwerker cursus is een deel theoretisch en een deel praktijk. 

Certificaat 

Je kunt het hoogwerker certificaat halen door middel van het volgen van een hoogwerker cursus. Het is een feit dat goede kennis cruciaal is voor het werken met een hoogwerker. De veiligheid voor de personen die ermee werken en de mensen daar omheen wordt daardoor beschermd en schade en ongevallen worden hiermee voorkomen. Als mensen met te weinig kennis of ervaring gaan werken met een hoogwerker, kan dit ernstige gevolgen hebben voor de werkers of voor mensen eromheen.