Autograph artikelsite

Webshops de grote winnaar van de Corona periode

Vanwege de Corona maatregelen hebben veel mensen een lange tijd verplicht thuis gezeten. Hoewel premier Rutte ons niet heeft verboden om naar buiten te gaan, werd dit wel streng afgeraden. Door bepaalde maatregelen zoals het sluiten van kantoren, sportverenigingen en sportscholen werd het al een stuk minder noodzakelijk om naar buiten te gaan. Dit had een positief effect op de files binnen Nederland en ook de natuur bloeide weer op. De economie was de grote verliezer. Nog nooit hebben er zoveel bedrijven faillissement aangevraagd als het jaar 2020. De laatste keer dat de economie zo’n klap te verwerken kreeg was tijdens de tweede wereld oorlog. Toch zijn er binnen de economie ook enkele ondernemingen die juist boven verwachting hebben gepresteerd. In deze blog laten wij enkele van deze corona winnaars voorbij komen.

Etenswaren

Restaurants moesten gedwongen gesloten blijven. Hierdoor is Nederland massaal aan het thuis bezorgen en thuis koken geslagen. Daarnaast was er grote groep Nederlanders die liever niet meer zelf naar de winkel ging. Hierdoor hebben webshops die etenswaren zoals kruiden aanboden een bijzonder winstgevende periode gekend. Etenswaren webshops zijn creatief met deze hogere vraag omgegaan en begonnen bijvoorbeeld recepten te plaatsen met hierin de producten die op de webshop werden aangeboden.

Horloges

Wij nemen horloges als voorbeeld van een product met een hogere waarde dat tijdens de corona maatregelen opeens meer werd gekocht. Doordat mensen niet langer de mogelijkheid hadden om uit te gaan en hun geld te besteden aan bijvoorbeeld eten hebben veel mensen tijdens de maatregelen flink wat geld bespaard. Dit heeft de verkoop van bijvoorbeeld horloges maar ook andere sieraden tijdens bijzondere dagen als Moeder- en Vaderdag zeker goed gedaan. Juweliers klagen dat zij nu een kleine dip in de verkopen zien. Gelukkig is het voor je het weet al weer Kerst!

Je zou ook graag

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.